De Bibliotheek? Bestaat die nog? Of: De Bibliotheek, het best bewaarde geheim van Nederland!
Hoor je dat ook weleens op verjaardagen en feestjes: “de bieb, bestaat die nog? Dat jij daar nog komt..” Maar jij weet wel beter! De Bibliotheek is een fantastische plek om te vertoeven. Samen met je kinderen, lekker boekjes lezen en dan naar huis met een hele stapel! En voor jezelf neem je een fijne roman of een spannende thriller mee. Maar wist je dat je bij ons voor zo veel meer terecht kunt dan alleen boeken lenen? Heb je weleens een cursus gevolgd of een leuke activiteit bijgewoond? Probeer het eens, want.. de Bibliotheek maakt je rijker!

Word rijker bij de Bibliotheek!
Rijker worden bij de Bieb, lijkt je dat wat? En dan in de figuurlijke zin natuurlijk! Want wist je al dat wij ontzettend veel goede en leuke activiteiten organiseren, en dus een veel groter aanbod hebben dan alleen het uitlenen van boeken? Wist je dat de Bibliotheek heel veel doet aan het bevorderen van geletterdheid, het geven van taalcursussen aan nieuwe Nederlanders, en bijvoorbeeld computer/iPad cursussen aan senioren? En activiteiten organiseert voor werkzoekenden, kinderen, en eens in de maand een juridisch spreekuur houdt? Goed om te weten dus: de Bibliotheek maakt je rijker!
 

De Bibliotheek: zoveel meer dan boeken!
Dat je voor het lenen van boeken naar de Bibliotheek kan, is voor veel mensen natuurlijk wel bekend. Zowel kinderen als volwassenen weten ons daar ook wel voor te vinden. Maar wat veel mensen vaak niet weten, is het grote aanbod aan andere activiteiten, waar de Bibliotheek bol van staat. Cursussen (voor jong en oud), activiteiten zoals lezingen van bekende auteurs, of netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden. De Bibliotheek organiseert het allemaal en is daarmee een bruisende plek in jouw stad of dorp. En wist je bijvoorbeeld dat je bij ons perfect kunt studeren of werken? Er is zoveel meer te vinden dan alleen boeken! De Bibliotheek is er voor jouw persoonlijke ontwikkeling: de Bibliotheek maakt je rijker!
 

DigiTaalhuis

Alles over moeite met lezen

Alles over voorlezen

Studeren & Werken

Gratis online databanken

School & Bibliotheek

Goed nieuws!
Op 13 oktober 2016 lanceerde minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) de campagne 'De Bibliotheek maakt je rijker'! De Bibliotheek is belangRIJK, kansRIJK, vindingRIJK...

De bibliotheek is een aantrekkelijke en inspirerende plek waar je aan je persoonlijke ontwikkeling kunt werken!

 

Agenda & Nieuws

Kom je ook? Kijk in de Agenda of volg BiebNieuws op sociale media.

Waarom is de bibliotheek voor jou belangrijk?

We vroegen het onze bezoekers en kregen superleuke, enthousiaste en interessante verhalen. Bekijk alle video's op ons YouTube kanaal BibliotheekNieuws.

Glansrijk

Ken je iemand die moeite heeft met taal? Die kans is groot. Zo'n 2,5 miljoen Nederlanders hebben namelijk moeite met taal. Oftewel: 1 op de 6 mensen van boven de 16 jaar. Gelukkig ben je nooit te oud om er iets aan te doen. Net als Toon, Marina, Daphne, Dick, Jan en Lenie.
 

Nog rijker...