Wat kun je lenen bij de bibliotheek?

catalogus

E-mail inleverattentie:

Tot onze spijt zijn er de laatste dagen onterecht inleverattenties via de mail verstuurd. Daarin wordt u verzocht boeken in te leveren die u waarschijnlijk allang hebt teruggebracht. Daarvoor onze excuses. U kunt die mail als niet verzonden beschouwen. U hoeft ons hierover niet te bellen.

 

Iedereen weet dat je boeken kunt lenen bij de bibliotheek. Maar de bibliotheek heeft veel meer! Wist je dat je ook gratis e-books, muziek, films en tijdschriften kunt lenen?

En je kunt thuis al reserveren en verlengen in onze online catalogi.

NIEUWE ONLINE BOEKEN- EN DVD CATALOGUS!

We hebben een nieuwe online boeken- en dvd catalogus. Voor de leden van de bibliotheek verandert er weinig maar er zijn een paar dingen waar je even op moet letten.

De eerste keer inloggen in de nieuwe MijnBibliotheek

Ga op de computer/laptop naar de website van de bibliotheek en klik rechtsbovenaan de pagina op MijnBibliotheek. Login met:
- Gebruikersnaam: nummer op je lenerspas (dit staat onder de barcode)
- Toegangscode: ddmm (de dag en de maand van je geboortejaar). Het oude wachtwoord is dus niet meer geldig. Dit kan gewijzigd worden bij Persoonlijke Instellingen.  

Het lukt niet

- Je kunt eerst proberen de pagina te verversen.
- Mocht je dit hebben gedaan en het inloggen lukt nog niet, dan ben je waarschijnlijk in de oude catalogus die nog in het geheugen van de computer zit. Je moet dan de Browsergeschiedenis en de Cookies verwijderen. Dit gaat zo: Ga naar de Menubalk van je browser en klik op Extra - Opties - Privacy - Geschiedenis. Hier staat dat je je cookies en geschiedenis kunt verwijderen.
- Je gebruikt je tablet of smartphone en hebt daar de Catalogus App op staan. Deze werkt nog niet, omdat hij op dit moment aangepast wordt aan het nieuwe systeem. Via de nieuwsbrief en sociale media krijg je bericht als het klaar is.

Videouitleg op YouTube

Als bibliotheeklid kun je inloggen in al onze online catalogi. We hebben ook een aantal filmpjes gemaakt met uitleg hierover. Klik hier.

We wensen je veel kijk-, luister-, en leesplezier!