Veelgestelde vragen

Op deze pagina geven we een overzicht van veelgestelde vragen aan de bibliotheek. Zowel over de bibliotheek zelf, als over het Coronavirus.

Ik wil graag naar de bibliotheek, kan dat?

Nee, dat kan helaas niet. Alle vestigingen in Bronckhorst, Doesburg en Doetinchem zijn gesloten voor publiek. Datzelfde geldt ook voor al onze activiteiten en evenementen. Houd onze social media en deze pagina in de gaten voor de laatste ontwikkelingen rondom onze activiteiten en evenementen.

Waarom sluiten de bibliotheken?

Op zondag 15 maart kondigde het RIVM nieuwe richtlijnen aan. De sluiting ligt in lijn met dit advies. Bovendien staat de veiligheid van bezoekers en medewerkers voorop. Dat is de belangrijkste motivatie om over te gaan tot dit besluit.

Hoe verleng ik nu mijn boeken? Krijg ik een boete?

Geen zorgen! Bibliotheek West-Achterhoek is boetevrij en verlengt de periode dat boeken teruggebracht moeten worden totdat de vestigingen weer open gaan.

Ik heb een workshop/activiteit/lezing geboekt in de periode tot en met 6 april. Wat nu?

U krijgt persoonlijk bericht over het moment dat alle activiteiten weer beginnen. Zo lang onzes vestigingen gesloten zijn, zal er geen enkele activiteit of cursus plaatsvinden.

Ik heb een boek gereserveerd en bericht ontvangen dat het er is. Wat nu?

Reeds geplaatste reserveringen zijn thuisbezorgd. Gedurende de sluiting kunnen er geen nieuwe reserveringen worden gedaan. Aanvragen uit een andere bibliotheek kan ook niet. 

Kan ik nog reserveren?

Nee, dat kan niet. Gedurende de sluiting kunnen er geen nieuwe reserveringen worden gedaan. Aanvragen uit een andere bibliotheek kan ook niet. 

Hoe weet ik wanneer de bibliotheken weer open gaan?

Op de website, de Facebookpagina en Twitter maken wij bekend wanneer onze vestigingen weer open gaan.

Ik heb mijn boeken uit...en nu?

Geen nood. U houdt uw boeken gewoon thuis. Ze zijn automatisch verlengd tot dat de bibliotheek weer opengaat. En de bibliotheek is al jaren boetevij.U kunt met uw lidmaatschap ook gebruikmaken van de online Bibliotheek, waar vele e-books te leen zijn. Ook kunt u gebruikmaken van de LuisterBieb-app. 

U kunt ook boeken thuis laten bezorgen. Neem daarvoor contact op met onze Klantenservice.

Het lukt me niet om e-books of luisterboeken te downloaden van onlinebibliotheek.nl. Wat kan ik doen?

Als extra dienstverlening organiseren we een aparte helpdesk voor digitale vragen rondom bijvoorbeeld e-books of luisterboeken. Deze service is van 10.00 tot 14.00 uur bereikbaar. Je kunt je hiervoor opgeven bij de Klantenservice. Je wordt dan door een van onze medewerkers teruggebeld.

Algemene info over e-books

Het is niet mogelijk om e-books te verwijderen, te verlengen, of langer te lenen dan 3 weken. De online Bibliotheek heeft hierover in het verleden afspraken gemaakt met de uitgevers. Zodra de leentermijn van 3 weken is verlopen, verdwijnt het e-book automatisch van de boekenplank en kun
je weer een nieuwe titel lenen.

Om e-books aan de collectie toe te kunnen voegen heeft de online Bibliotheek een specifiek bestand nodig. Dit kan uitsluitend geleverd worden door de uitgever en hier bestaat momenteel (nog) geen leveringsplicht voor. Hierdoor dienen we voor elke titel afzonderlijk afspraken te maken met de
uitgevers. De leentermijn van 3 weken is hier een voorbeeld van.
De constructie van onze website is op basis van deze afspraken opgebouwd en kan hierdoor niet zomaar aangepast worden.

Kan het aantal van 10 e-books in de online Bibliotheek tijdelijk verhoogd worden?

Daarvoor zijn we afhankelijk van de landelijke leverancier van de online diensten. Vooralsnog is het niet mogelijk, maar er wordt zeker naar mogelijkheden gekeken. Wel is, als cadeautje, het aantal luisterboeken dat vrij geleend kan worden, uitgebreid.

Wanneer gaat de Thuisbieb open?

De ThuisBieb-app is bijna klaar, maar moet nog goedgekeurd worden door de appstores Google Play en App Store. Een precieze datum van livegang is niet te geven, omdat de doorlooptijd van die reviews niet vaststaat. Normaal gesproken duurt dat een paar dagen. We hopen kort na het weekend de app te kunnen aanbieden

Kinderen en volwassenen die lid van de Bibliotheek zijn kunnen overigens gebruikmaken van het aanbod van tienduizenden e-books en duizenden luisterboeken van de online Bibliotheek

Zijn er nog andere handige sites waarmee we ons thuis kunnen vermaken? Voor mijn kinderen of voor mezelf?

Het is even een omschakeling, iedereen thuis. Maar gelukkig kun je met de bieb blijven lezen en leren. Online zijn we gewoon 24/7 open!

Kijk op onze pagina tips voor thuis.

Actuele Documentatiebank over Coronavirus

De Actuele Documentatiebank heeft een dossier samengesteld met alle informatie over het Coronavirus.

Lees meer>

Mijn vraag staat er niet tussen....

Neem voor alle overige vragen contact op met onze Klantenservice. Online 24 uur per dag bereikbaar en telefonisch van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 14.00 uur.