Veelgestelde vragen

Op deze pagina geven we een overzicht van veelgestelde vragen aan de bibliotheek. Zowel over de bibliotheek zelf, als over het Coronavirus.

Is de bibliotheek gesloten??

De bibliotheek is open mits het RIVM anders aanbeveelt.  Kijk op onze aangepaste openingstijden en gedragsregels.

Hoe verleng ik mijn boeken? Krijg ik een boete?

Geen zorgen! Bibliotheek West-Achterhoek is boetevrij. Boeken verlengen kunt u via uw eigen bibliotheek account. U kunt ook bellen met Klantenservice tijdens de openingstijden.

Ik heb een workshop/activiteit/lezing geboekt in de periode van de sluiting Wat nu?

U krijgt persoonlijk bericht over het moment dat alle activiteiten weer beginnen. Zo lang onzes vestigingen gesloten zijn, zal er geen enkele activiteit of cursus plaatsvinden.

Ik heb een boek gereserveerd en bericht ontvangen dat het er is. Wat nu?

U kun terecht in de bibliotheek. Let op de gewijzigde openingstijden bij het afhalen. Het kan wat langer duren voordat uw boek klaarstaat in de bieb.

Het lukt me niet om e-books of luisterboeken te downloaden van onlinebibliotheek.nl. Wat kan ik doen?

Als extra dienstverlening organiseren we een aparte helpdesk voor digitale vragen rondom bijvoorbeeld e-books of luisterboeken. Deze service is van maandag tm vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur bereikbaar. Je kunt je hiervoor opgeven bij de Klantenservice. Je wordt dan door een van onze medewerkers teruggebeld.

Algemene info over e-books

Het is niet mogelijk om e-books te verwijderen, te verlengen, of langer te lenen dan 3 weken. De online Bibliotheek heeft hierover in het verleden afspraken gemaakt met de uitgevers. Zodra de leentermijn van 3 weken is verlopen, verdwijnt het e-book automatisch van de boekenplank en kun
je weer een nieuwe titel lenen.

Om e-books aan de collectie toe te kunnen voegen heeft de online Bibliotheek een specifiek bestand nodig. Dit kan uitsluitend geleverd worden door de uitgever en hier bestaat momenteel (nog) geen leveringsplicht voor. Hierdoor dienen we voor elke titel afzonderlijk afspraken te maken met de
uitgevers. De leentermijn van 3 weken is hier een voorbeeld van.
De constructie van onze website is op basis van deze afspraken opgebouwd en kan hierdoor niet zomaar aangepast worden.

Kan het aantal van 10 e-books in de online Bibliotheek tijdelijk verhoogd worden?

Daarvoor zijn we afhankelijk van de landelijke leverancier van de online diensten. Vooralsnog is het niet mogelijk, maar er wordt zeker naar mogelijkheden gekeken. Wel is, als cadeautje, het aantal luisterboeken dat vrij geleend kan worden, uitgebreid.

Heb je vragen over het Coronavirus?

We hebben een speciale pagina over het Coronavirus gemaakt. Hier leggen we je uit op een begrijpelijke manier uit wat het Coronavirus is, wat je wel en niet moet doen en waar je hulp en informatie kunt krijgen. Ook staat hier informatie in meerdere talen voor nieuwe Nederlanders.

Lees meer>

Zijn er nog andere handige sites waarmee we ons thuis kunnen vermaken? Voor mijn kinderen of voor mezelf?

Het is even een omschakeling, iedereen thuis. Maar gelukkig kun je met de bieb blijven lezen en leren. Online zijn we gewoon 24/7 open!

Kijk op onze pagina tips voor thuis.

Mijn vraag staat er niet tussen....

Neem voor alle overige vragen contact op met onze Klantenservice. Online 24 uur per dag bereikbaar en telefonisch van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur.