Bibliotheek West-Achterhoek Liveblog

Op deze nieuwssite houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot Bibliotheek West-Achterhoek en het Coronavirus.

 • Klantenservice en Helpdesk

  25 maart 2020

  Om op de lange termijn onze service te kunnen waarborgen zal onze Klantenservice vanaf nu bereikbaar zijn van 10.00 tot 14.00 uur.

  Bekijk details van Klantenservice en Helpdesk

 • 1000 plastic handschoenen

  25 maart 2020

  Dit is de tijd van de grote getallen. We volgen ze dagelijks, de cijfers en de reacties daarop. Dus 1000 plastic handschoenen passen hier wel bij. Ik bestelde 1000 handschoenen om onze leden zonder besmettingsgevaar te voorzien van boeken.

  Bekijk details van 1000 plastic handschoenen

 • De Bieb komt naar je toe!

  19 maart 2020

  De vestigingen van Bibliotheek West-Achterhoek zijn gesloten maar wij bieden iedereen de kans om te blijven lezen. Onze online bibliotheek is geopend om e-books en luisterboeken te downloaden, maar voor wie toch liever een gewoon boek leest bieden wij voor onze leden de BOEK AAN HUIS-service aan. Deze service verlenen wij zolang het toegestaan is in verband met overheids-richtlijnen en zo lang wij voldoende medewerkers en vrijwilligers in kunnen zetten zonder dat zij onverantwoorde risico’s lopen....

  Bekijk details van De Bieb komt naar je toe!

 • 131 appjes op zondagmorgen

  17 maart 2020

  Toen ik nog directeur was van het Tropentheater in Amsterdam, werkte ik samen met de afdeling Biomedical Research. Daar deed men onderzoek naar tropische ziekten en er werden vaccins en geneesmiddelen ontwikkeld. De directeur van die afdeling, Paul Klatser, zei altijd: “Het is niet de vraag of we een pandemie krijgen, maar wanneer”.

  Bekijk details van 131 appjes op zondagmorgen

 • Alle vestigingen gesloten tot 6 april

  16 maart 2020

  Alle vestigingen van Bibliotheek West-Achterhoek sluiten per direct tot 6 april. Per week ontvangen de bibliotheekvestigingen in Doesburg, Bronckhorst en Doetinchem tussen de 2.000 en ruim 4.500 (Doetinchem) bezoekers. De kans dat besmetting door bezoek aan één van onze vestigingen plaatsvindt, is daardoor aanzienlijk. In aansluiting op de maatregelen die landelijk zijn afgekondigd, sluiten wij daarom de vestigingen in Doesburg, Doetinchem, Hengelo Gld., Steenderen, Vorden en Zelhem. Ook in het servicepunt...

  Bekijk details van Alle vestigingen gesloten tot 6 april