Lees mee uit de Digitale Voorleestas

Gepubliceerd op: 10 april 2020 18:40

Lees mee uit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek.

3 goede redenen om voor te lezen:

  1. Je hebt samen plezier
  2. Je oefent en speelt met taal
  3. Je neemt elkaar mee in jullie eigen kijk op de wereld

Hieronder vind je elke week nieuwe prentenboeken in de Digitale Voorleestas.

Klik op de afbeeldingen hieronder. Zo wordt er een document geopend. Hierin staat een link naar het online prentenboek. Ook staan hier kleine opdrachten bij het verhaal die je samen met je kind kunt doen. Zo maak je samen lezen nog leuker!

Voor wie?

Kinderen tussen de 2 en 6 jaar, en hun ouders.

Veel plezier!


Tas 11

Deze week in de Digitale Voorleestas weer twee nieuwe voorleesboeken waarmee je aan de slag kunt. Alles over jarig zijn lees je in ‘Kleine Ezel en jarige Jakkie’  (kadotip: wat dacht je van een zelf geplukt bosje bloemen!). In ‘Nippertje’ lees je over te laat komen. Is zelf een klok knutselen misschien een goed idee? 

Tas 10

Deze week in de Digitale Voorleestas weer twee voorleesboeken waarmee je aan de slag kunt. Samen lezen, daarna kletsen en ook nog een activiteit die past bij het boek! Een vis vouwen, net zo mooi als die in ‘De mooiste vis van de zee’? Of een taart bakken, net zoals ‘Kasper de bakker’.

Tas 9

Vanaf 12 juni is het prentenboek Woeste Willem voor 2,50 te koop in de boekhandel! Aan wie geef jij dit prentenboek cadeau? Lees hem nu ook in de nieuwe Digitale Voorleestas samen met het boek Bobbi gaat voetballen. Meer informatie? Ga naar www.geefeenprentenboekcadeau.nl. Woeste Willem is ook te lezen in andere talen en dialecten via www.prentenboekeninanderetalen.nl

Tas 8

Twee prachtige prentenboeken in de Digitale Voorleestas. Lees samen ‘Neuzenfeest’ en ‘Koffertje open, koffertje dicht!’ . Naast het voorlezen ook tips voor een gesprekje, spelletje of een liedje. De verhalen komen zo nog meer tot leven!

Tas 7

In deze 7e editie van de Digitale Voorleestas twee fijne digitale prentenboeken. De boeken ‘Aaa Woe’ en ‘Mama Kwijt’ zijn prachtig vormgegeven. Spannende dierengeluiden en speurtochten, de verhalen nodigen uit om samen op avontuur te gaan.

Tas 6

In de nieuwe voorleestas twee fijne digitale prentenboeken. Deze week ‘Klein wit visje’ en ‘We hebben er een geitje bij’. Samen lezen, spelen en kletsen, voorlezen was nog nooit zo leuk!

Tas 5

De nieuwe voorleestas staat weer klaar. Deze week zingen met Dikkie Dik en Dirk Scheele én leuke activiteiten rondom het boek ‘Papa, pak je de maan voor mij?’, over de nacht, de sterren en de maan. Samen lezen is zo gezellig!

Tas 4

Er staat weer een voorleestas voor je klaar! Deze week Bouwt Oeny een huisje en krijgt Kleine Beer een taart. Samen lezen was nog nooit zo leuk, want bij het boek komen ook fijne opdrachten, liedjes en doe-dingen.

Tas 3

Hij is er weer! De derde digitale voorleestas met daarin Knuf is vies en Kleine muis zoekt een huis. Lezen in een hut van een dekentje over de bank, net als kleine muis in zijn holletje. Samen lezen was nog nooit zo leuk, want bij het boek komen ook fijne opdrachten, liedjes en doe-dingen.

Tas 2

Een nieuwe Digitale Voorleestas staat klaar, deze week met een bonte verzameling dieren! Haal hier de tas op met daarin Rikki en Mia de Kip én Gonnie en Gijsje. Samen lezen was nog nooit zo leuk, want bij het boek komen ook fijne opdrachten, liedjes en doe-dingen.

Tas 1

Hoppa! Twee virtuele prentenboeken in een digitale voorleestas. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Want bij het boek komen ook fijne opdrachten, liedjes en doe-dingen. Haal hier de tas op met daarin Rupsje Nooitgenoeg én Wij gaan op Berenjacht! Elke week staat er een nieuwe tas voor je klaar.