Lees mee uit de Digitale Voorleestas

Gepubliceerd op: 10 april 2020 18:40

Lees mee uit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek.

3 goede redenen om voor te lezen:

  1. Je hebt samen plezier
  2. Je oefent en speelt met taal
  3. Je neemt elkaar mee in jullie eigen kijk op de wereld

Hieronder vind je elke week nieuwe prentenboeken in de Digitale Voorleestas.

Klik op de afbeeldingen hieronder. Zo wordt er een document geopend. Hierin staat een link naar het online prentenboek. Ook staan hier kleine opdrachten bij het verhaal die je samen met je kind kunt doen. Zo maak je samen lezen nog leuker!

Voor wie?

Kinderen tussen de 2 en 6 jaar, en hun ouders.

Veel plezier!


Tas 21

Deze week in de Digitale Voorleestas: ‘André het astronautje leert tellen’.Knutsel je eigen sterrenkijker. Tel je mee af voor de lancering van André’s raket?

Tas 20

Samen zingen, lezen en een spelletje doen! Deze week in de Digitale Voorleestas: ‘Bobby op de boerderij’. Welke dieren zie je allemaal op een boerderij?

Tas 19

Deze week in de Digitale Voorleestas: ‘De lievelingstrui’. Oh Je, zelf aankleden is echt niet makkelijk! Zeker niet als je keihard aan het groeien bent. Wat is jouw lievelingstrui?

Tas 18

Deze week in de Digitale Voorleestas: ‘Andre het astronautje’. Op ontdekkingstocht in de ruimte! Een leuk nieuw verhaal om voor te lezen en mee aan de slag te gaan. Welke vraag zou jij willen stellen aan Andre Kuipers, onze echte astronaut?

Tas 17

Deze week in de Digitale Voorleestas: ‘Nijntje op de fiets’. Een leuk nieuw verhaal om voor te lezen en mee aan de slag te gaan. Wat komt Nijntje allemaal tegen onderweg?

Tas 16

Rollen maar met die wielen! Deze week in de Digitale Voorleestas het boek ‘Alle wielen in de file’. Maak je eigen raceauto of speel autobingo.

Tas 15

Het verhaal van deze week in de Digitale Voorleestas zit boordevol kleur! Kun je alle kleurtjes vinden in het boek ‘Kleurtjes zoeken met Fien en Milo’ ? Pak je kleurpotloden erbij en maak een mooie kleurplaat, of speel ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet!’.

Tas 14

Deze week in de Digitale Voorleestas: ‘Superbeesje is al onderweg’. Een leuk nieuw verhaal om voor te lezen en mee aan de slag te gaan. Ga met het mooie weer lekker de tuin in of naar het park, op zoek naar “Superbeesjes”. Of knutsel er thuis één!

Tas 13

Deze week één boek in de Digitale Voorleestas: ‘Teun en Otto’. Otto is de lievelingsknuffel van Teun, maar hij is kwijt! Hoe zal het aflopen? Klets over knuffels, kleur een kleurplaat en dans als een gans!

Tas 12

‘Wiebelbillenboogie’ en ‘Heb jij misschien olifant gezien?’ Deze schitterende voorleesboeken vind je deze week in de Digitale Voorleestas. Doe een dansje, speel verstoppertje en bekijk samen het filmpje wat hoort bij de boeken. Samen lezen kan een feestje worden!

Tas 11

Deze week in de Digitale Voorleestas weer twee nieuwe voorleesboeken waarmee je aan de slag kunt. Alles over jarig zijn lees je in ‘Kleine Ezel en jarige Jakkie’  (kadotip: wat dacht je van een zelf geplukt bosje bloemen!). In ‘Nippertje’ lees je over te laat komen. Is zelf een klok knutselen misschien een goed idee? 

Tas 10

Deze week in de Digitale Voorleestas weer twee voorleesboeken waarmee je aan de slag kunt. Samen lezen, daarna kletsen en ook nog een activiteit die past bij het boek! Een vis vouwen, net zo mooi als die in ‘De mooiste vis van de zee’? Of een taart bakken, net zoals ‘Kasper de bakker’.

Tas 9

Vanaf 12 juni is het prentenboek Woeste Willem voor 2,50 te koop in de boekhandel! Aan wie geef jij dit prentenboek cadeau? Lees hem nu ook in de nieuwe Digitale Voorleestas samen met het boek Bobbi gaat voetballen. Meer informatie? Ga naar www.geefeenprentenboekcadeau.nl. Woeste Willem is ook te lezen in andere talen en dialecten via www.prentenboekeninanderetalen.nl

Tas 8

Twee prachtige prentenboeken in de Digitale Voorleestas. Lees samen ‘Neuzenfeest’ en ‘Koffertje open, koffertje dicht!’ . Naast het voorlezen ook tips voor een gesprekje, spelletje of een liedje. De verhalen komen zo nog meer tot leven!

Tas 7

In deze 7e editie van de Digitale Voorleestas twee fijne digitale prentenboeken. De boeken ‘Aaa Woe’ en ‘Mama Kwijt’ zijn prachtig vormgegeven. Spannende dierengeluiden en speurtochten, de verhalen nodigen uit om samen op avontuur te gaan.

Tas 6

In de nieuwe voorleestas twee fijne digitale prentenboeken. Deze week ‘Klein wit visje’ en ‘We hebben er een geitje bij’. Samen lezen, spelen en kletsen, voorlezen was nog nooit zo leuk!

Tas 5

De nieuwe voorleestas staat weer klaar. Deze week zingen met Dikkie Dik en Dirk Scheele én leuke activiteiten rondom het boek ‘Papa, pak je de maan voor mij?’, over de nacht, de sterren en de maan. Samen lezen is zo gezellig!

Tas 4

Er staat weer een voorleestas voor je klaar! Deze week Bouwt Oeny een huisje en krijgt Kleine Beer een taart. Samen lezen was nog nooit zo leuk, want bij het boek komen ook fijne opdrachten, liedjes en doe-dingen.

Tas 3

Hij is er weer! De derde digitale voorleestas met daarin Knuf is vies en Kleine muis zoekt een huis. Lezen in een hut van een dekentje over de bank, net als kleine muis in zijn holletje. Samen lezen was nog nooit zo leuk, want bij het boek komen ook fijne opdrachten, liedjes en doe-dingen.

Tas 2

Een nieuwe Digitale Voorleestas staat klaar, deze week met een bonte verzameling dieren! Haal hier de tas op met daarin Rikki en Mia de Kip én Gonnie en Gijsje. Samen lezen was nog nooit zo leuk, want bij het boek komen ook fijne opdrachten, liedjes en doe-dingen.

Tas 1

Hoppa! Twee virtuele prentenboeken in een digitale voorleestas. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Want bij het boek komen ook fijne opdrachten, liedjes en doe-dingen. Haal hier de tas op met daarin Rupsje Nooitgenoeg én Wij gaan op Berenjacht! Elke week staat er een nieuwe tas voor je klaar.