Tips voor thuis

MIDZOMER ONLINE BIEBFESTIVAL. ZET IN JE AGENDA!

Het is even een omschakeling, iedereen thuis. Maar gelukkig kun je met de bieb blijven lezen en leren. Online zijn we gewoon 24/7 open!

Op deze pagina vind je online tips voor kinderen en jongeren, online lesmateriaal voor ouders en leraren, leestips (o.a. Vakantiebieb app, LuisterBieb app, Boek aan Huis), Taalhuis tips (online computercursussen, online Nederlands leren), inspiratietips en Coronahulp. Mocht je zelf een leuke tip hebben, mail hem dan naar onze Klantenservice ovv Tip voor Thuis.


Online tips voor kinderen en jongeren

Alles over voorlezen

Wist je dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met voorlezen? Op deze pagina veel voorleestips en online prentenboeken.

Kids Factory

Een pagina vol met (online) lees-, leer- en kijktips voor kinderen van 6-12 jaar. Je hoeft je niet te vervelen!

BiebWatch

biebwatch

Hou je ook/niet van lezen? Op deze pagina heel veel verrassende online tips voor Middelbare School leerlingen.

Kleur en win een tablet!

kleurwedstrijd

Een cadeautje voor alle kinderen die zich soms vervelen: 2 mooie kleurplaten. En je kunt ook nog eens een tablet winnen. Insturen kan tot 29 mei 2020. Dus doe mee met de kleurwedstrijd!


Online lesmateriaal voor ouders en leraren

En dan moet je opeens je thuis les gaan geven. Of online lessen voor kinderen voorbereiden. We helpen je graag met deze pagina vol met tips en lesmateriaal.

SchoolTV

Moet je online lessen voorbereiden? Schooltv is een bron van inspiratie. Keurig ingedeeld op leeftijd, vakken, programma’s en thema’s.

DigiDoener

Hier kun je gratis Digi-doener-thuisopdrachten met superleuke digilessen downloaden. Handig voor ouders, leraren en scholieren. Verdeeld over onderbouw, middenbouw, bovenbouw en voortgezet onderwijs.

Huisarrest

Een spannend verhaal in tien delen, elke dag geschreven én voorgelezen door een andere bekende kinderboekenschrijver. Geschikt voor leerkrachten bij hun lessen of als rustmoment in een drukke online lesdag.


Tips voor iedereen

LEZEN

E-book app

ebook app

Leden van de bibliotheek kunnen GRATIS e-books lenen! Voor je tablet of smartphone kun je de nieuwe E-book App van de bibliotheek downloaden.

Vakantiebieb app

thuisbieb

Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kan iedereen deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Een gratis app voor IEDEREEN.

LuisterBieb app

Lezen terwijl je sport of als je de hond uitlaat? Dat kan! Luister eens een boek met de gratis LuisterBieb app! Makkelijker kunnen we het niet maken.

Meer e-books & apps

Hier vind je uitleg over het aanmaken van een e-book account, veelgestelde vragen, e-booktips van bibliotheekmedewerkers en nog veel meer inspiratie en apps voor boekenliefhebbers.

Leestips

virussen in het verleden

De collectie van de bibliotheek bestaat uit zo'n 2 miljoen items. Dat is heel veel. Daarom hebben we 16 genrepagina’s met leestips gemaakt. Nu met een special met ebooks over virussen in het verleden.

Luusteren

Luusteren is een hele leuke site met gesproken verhalen en gedichten in Achterhoeks dialect. Zeker voor ouderen die geen bezoek kunnen ontvangen is dit een aanrader.


LEREN

Volg een online cursus

Een aantal cursussen van de bibliotheek, zoals Klik & Tik, kun je ook vanuit huis oefenen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet en aangevuld met andere leuke cursussen. 

Thuis Nederlands leren

Moet jij thuis blijven? Wil je wel Nederlands (blijven) leren? Hier hebben we heel veel online cursussen verzameld. Heel veel succes!

Contact met familie

Contact via internet, dat is nu extra fijn. Seniorweb legt uit hoe videobellen met Skype, Whatsapp en Facetime werkt. Ook social media worden uitgelegd.

INSPIREREN

Binnenblijven. Help!

Hoe hou je het hooft koel in quarantaine? Opeens 24 uur per dag bij elkaar. Dat is soms best wel een uitdaging. Wat kunnen ouders en kinderen doen om een periode van isolatie met het gezin goed te doorstaan? 

Samen thuis, samen uit

Alle musea, attractieparken, dierentuinen, bioscopen zijn gesloten. Voorstellingen en festivals gaan niet door. Maar dat betekent niet dat er niets te beleven valt! We hebben hier de leukste online uitjes voor je verzameld.

Volg ons ook op via BiebNieuws op Sociale Media