2021

1 januari 2021

Wij wensen iedereen een heel gelukkig nieuwjaar en hopelijk zien we elkaar snel weer!

Waarom vieren de Chinezen Nieuwjaar op een andere datum?

— Bron: Willem Wever

Nieuwjaarskoek uit de Achterhoek

nieuwjaarskoek

Zin om te bakken vandaag? Deze typisch Achterhoekse koekjes passen perfect bij de start van het nieuwe jaar. Ze hebben verschillende namen: nieuwjaar rolletjes, knijpertjes, kniepertjes, knieperties, oublie rolletjes... Maakt niet uit, ze smaken heerlijk!


Goede voornemens: Boek per week

boekperweek

Ben je een echte boekenwurm? Doe dan mee met BoekPerWeek. Wij dagen je uit om elke week een boek te lezen. Laten we zorgen dat we allemaal aan het eind van het jaar maar liefst 52 boeken hebben gelezen. Bekijk hier de leestips van deelnemers aan BoekPerWeek. Zelf meedoen?


Verrassing

verrassing

Om het jaar goed te beginnen delen we op deze eerste dag ook weer 50 cadeautjes uit! Vul snel het formulier in!


Een goed begin met Boekstart

boekstart

Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind en het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft. Daarom organiseert Bibliotheek West-Achterhoek iedere maand Boekstart bijeenkomsten voor ouders met hun baby.  Kun je niet komen? Download dan onze superleuke BoekStart VoorleesApp. Boordevol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk vind je de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleuter in deze app.


Kikker en het nieuwjaar

kikker en het nieuwjaar

Kikker en zijn vriendjes gaan naar Varkentje voor het nieuwjaarsdiner. Zij maakt altijd lekkere hapjes en hangt lichtjes in de bomen. Ze komen aan op de slee, maar zien alleen een omgevallen ladder en de meeste lichtjes zitten nog in de mand. Waar is Varkentje? Bekijk het voorleesfilmpje op YouTube.