30

2 december 2020

Mijn winterblues heeft vrolijke nootjes.

— Bron: Loesje

Alita leest voor

noten

Alita leest voor uit het prentenboek Noten van Paula Gerritsen: Als Muis noten wil verzamelen voor haar wintervoorraad, maakt een hevige herfststorm haar het zoeken onmogelijk.


Blues

blues

Oorspronkelijk de muziek van de zwarte plattelandsbevolking uit de zuidelijke Amerikaanse staten, voortgekomen uit negro spirituals en slavenliederen. Hieruit ontstaat rond 1900 de countryblues: eenvoudige klaagzangen met akoestische gitaar- of pianobegeleiding. 


Actie Pepernoot

Actie Pepernoot

Bij duizenden kinderen gaat pakjesavond op 5 december stilletjes voorbij. Zij krijgen die avond niets, terwijl vriendjes en buurtkinderen wél een cadeautje krijgen. Actie Pepernoot zorgt ervoor dat kinderen die in armoede opgroeien tóch een cadeautje krijgen op pakjesavond.


Van kind naar sint

van kind naar sint

Hoe zit het nou écht met Sinterklaas? Met dit boek vertel je hier als ouder op een liefdevolle manier over aan je kind. Een manier waarop je als ouder niet iets afneemt, maar juist iets toevoegt aan de feestbeleving. De kinderen leren over wie Sinterklaas ooit was en maken kennis met de volgende stap in het feest: zelf Sinterklaas worden! Ze mogen er dit jaar al mee oefenen.