Samen thuis, samen uit

Waar zullen we vandaag eens naar toe gaan?

Alle musea, attractieparken, dierentuinen, bioscopen zijn gesloten. Voorstellingen en festivals gaan niet door. Maar dat betekent niet dat er niets te beleven valt! We hebben hier de leukste online uitjes voor je verzameld.


Vloggers

Thuismuseum

Verschillende vloggers van 'My daily shot of culture' hebben de musea in Nederland bezocht en geven je hele leuke virtual tours.

Burgers Zoo

Videoranger Noëlle geeft iedere week een kijkje achter de schermen bij Burgers' Zoo. Iedere woensdag om 14.00 uur komt er een nieuwe vlog van Noëlle online!

Nederland in de rolstoel

Manon reist voor Stiching De Zonnebloem heel Nederland door en test welke locaties het meest geschikt zijn voor mensen die in een rolstoel zitten. Wat een leuke baan!

Beleef

Rijksmuseum

Via Rijksstudio kun je bijna 700.000 kunstvoorwerpen uit de collectie van het bekendste museum van Amsterdam bekijken. 

Snapshot Hoge Veluwe

Verspreid door Het Nationale Park De Hoge Veluwe staan tientallen wildcamera’s. Identificeer de dieren en help mee met belangrijk onderzoek!

Bollenstreek

Het bollenseizoen is weer begonnen. Ervaar de kleurenpracht van de bollenstreek (in dit geval bij De Zilk) vanuit de lucht. Gefilmd door Wiebe de Jager. Ook tuinmannen Daan en André van de Keukenhof maken leuke video's.

Thuisbioscoop

Netflixparty

Via Netflix Party kan je samen met je vrienden een film kijken en ondertussen chatten. Even naar het toilet of een zak chips pakken? Als jij de film pauzeert, gebeurt dat bij de ander ook. 

IDFA Documentaires

Via de site van het IDFA (International Documentary Film Festival) kun je meer dan 300 documentaires gratis bekijken. Het streamingplatform opent in een pop-up of in een nieuw tabblad. 

Films uit de Achterhoek

Het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers heeft een fantastische verzameling van ruim 100 films uit de regio die je gratis kunt bekijken. Wie weet kom je nog familie tegen!