Alle vestigingen gesloten

Gepubliceerd op: 16 maart 2020 11:20

Alle vestigingen van Bibliotheek West-Achterhoek zijn gesloten. Per week ontvangen de bibliotheekvestigingen in Doesburg, Bronckhorst en Doetinchem tussen de 2.000 en ruim 4.500 (Doetinchem) bezoekers. De kans dat besmetting door bezoek aan één van onze vestigingen plaatsvindt, is daardoor aanzienlijk. In aansluiting op de maatregelen die landelijk zijn afgekondigd, sluiten wij daarom de vestigingen in Doesburg, Doetinchem, Hengelo Gld., Steenderen, Vorden en Zelhem. Ook in het servicepunt in Wehl kunnen geen materialen meer worden geleend.

Activiteiten afgelast

Alle activiteiten zijn afgelast totdat de bieb weer open kan. Dat geldt ook voor de door externe partijen georganiseerde activiteiten, cursussen en lezingen. De loketten die door anderen worden georganiseerd blijven gesloten, zoals het Formulierencafé van Buurtplein B.V. en de Rechtswinkel. Ook het Rabo-steunpunt in Zelhem is gesloten.

Reserveren

Het reserveren van materialen is tijdelijk niet mogelijk.

Klantenservice bereikbaar

Mensen die vragen hebben kunnen bellen met onze Klantenservice (0314-333445). De Klantenservice is ook per mail bereikbaar: info@bibliotheekwestachterhoek.nl en per whatsapp op het nummer 06 12172505. Onze Klantenservice bereikbaar van maandag tm vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Extra dienstverlening voor uw digitale vragen

Als extra dienstverlening organiseren we een aparte helpdesk voor digitale vragen rondom bijvoorbeeld de online bibliotheek. Ook deze service is van 10.00 tot 14.00 uur beriekbaar en u kunt zich hiervoor opgeven bij de Klantenservice via telefoon, mail of whatsapp. U wordt dan door een van onze medewerkers teruggebeld. 

Luisterboeken en e-books

Wil je blijven lezen, dan kan dat natuurlijk! Je kunt boeken luisteren via de Luisterbieb App of e-books downloaden.
Lees meer >

Digitale cursussen

Via internet kan iedereen blijven oefenen. Er zijn programma’s om te leren rekenen, te oefenen met taal, iets te leren over gezond leven, en andere cursussen. 
Lees meer >

Digitale databanken en oefenen voor je rijbewijs

Via de website van West-Achterhoek kunnen uiteenlopende digitale databanken worden geraadpleegd. Of het nu informatie is voor een werkstuk of een boekbespreking, of informatie van De Consumentenbond. Ook kun je vanuit huis oefenen voor je theorie-examen.
Lees meer >

Boek aan Huis

Vindt u het fijn om boeken thuisbezorgd te krijgen dan kunt u zich bij de Klantenservice opgeven voor onze Boek aan Huis dienst. Wel beperken wij het contact van onze vrijwilligers en medewerkers. Zij hebben geen toestemming om binnen te komen, maar hangen de boeken in een tasje aan de deur. Wij kunnen deze service niet garanderen, maar doen ons best om het zo lang mogelijk vol te houden. Bibliotheekleden die graag op deze manier boeken willen ontvangen, kunnen zich aanmelden via de klantenservice of via het aanmeldformulier.

Basisscholen

De leesconsulenten van Bibliotheek West-Achterhoek leggen op dit moment geen bezoeken meer af aan consultatiebureaus, kinderdagverblijven, scholen, etc. Dit heeft te maken met het feit dat scholen en kinderdagverblijven gesloten zijn.

Volg de website

Voor veel mensen is dit een moeilijke tijd. Veel 55+-ers in ons werkgebied kunnen digitaal niet zo goed meekomen. Daarom vragen we mensen in hun omgeving om hen te helpen bij het gebruiken van onze digitale diensten. We zullen de komende weken ons online aanbod verrijken, zodat iedereen van jong tot oud toch kan blijven lezen.