Boek aan huis voor iedereen, helpdesk, app in ontwikkeling

Gepubliceerd op: 25 maart 2020 21:21

Corona-service Bibliotheek West-Achterhoek

Bibliotheek West-Achterhoek brengt bij haar leden boeken aan huis. Via de website kunnen e-books of luisterboeken gedownload worden. Voor mensen die digitale vragen hebben is er een dagelijkse telefonische helpdesk.

Het is even een omschakeling, iedereen thuis. Maar gelukkig kun je met de bieb blijven lezen en leren. Online zijn we gewoon 24/7 open en we komen naar je toe!

Helpdesk
Voor mensen met digitale vragen rondom bijvoorbeeld e-books of luisterboeken is er een dagelijkse helpdesk. Deze service is op werkdagen van 10.00 tot 14.00 uur bereikbaar. Leden kunnen zich opgeven via de klantenservice-telefoon en worden door een van onze medewerkers teruggebeld.

Boek aan huis
Zo lang er voldoende medewerkers en vrijwilligers kunnen worden ingezet en met een strikt hygiënisch protocol, kunnen mensen een beroep doen op deze service. Alle spelregels op een rij:

  • Aanmelden kan via het Boek aan Huis Aanmeldformulier.

  • Er kunnen geen specifieke titels doorgegeven worden, wel het genre waar de voorkeur naar uitgaat (inclusief jeugdboeken met leeftijdsaanduiding).

  • Er geldt een maximum van 7 boeken per huishouden. Er wordt getracht de boeken binnen een week te bezorgen. Per adres kan op dit moment worden gegarandeerd dat er eens per maand boeken worden gebracht.
  • We nemen geen geleende boeken mee terug. Boeken kunnen worden ingeleverd zodra de bibliotheek weer open is. Alle boeken die je nog thuis hebt zijn automatisch verlengd. En een boete hoef je niet te betalen want Bibliotheek West-Achterhoek is boetevrij. 
  • We behouden ons het recht voor om de service aan te passen of te beëindigen zodra de omstandigheden daar aanleiding voor geven, maar garanderen dat we iedereen zo goed mogelijk blijven helpen. 

E-books, LuisterBieb App en ThuisBieb App
Leden van de bibliotheek kunnen gratis e-books downloaden op hun computer, tablet of mobiel. Speciaal in deze periode kan iedereen ook gratis luisterboeken luisteren via de LuisterBiebApp. En binnenkort wordt de bekende VakantieBieb omgetoverd tot ThuisBieb. Nog meer e-books voor iedereen! Kijk op www.bibliotheekwestachterhoek.nl/tipsvoorthuis.

Contact
Heb je vragen dan kun je bellen met onze Klantenservice: 0314-333445. De Klantenservice is ook per mail bereikbaar: info@bibliotheekwestachterhoek.nl en per whatsapp op het nummer 06 12172505.