Tips voor thuisonderwijs voor ouders en leraren

Gepubliceerd op: 8 april 2020 12:38

En dan moet je opeens thuis les gaan geven. Of online lessen voor je klas voorbereiden. We helpen je graag. Je krijgt van ons tips om je kinderen te helpen met huiswerk. En voor leraren hebben we heel veel lesmateriaal verzameld.

De Coronacrisis heeft veel verandering teweeg gebracht: ouders die hun kinderen thuisonderwijs moeten geven, leraren die online lessen moeten maken voor de kinderen in hun klas. En het was ook nogeens heel plotseling allemaal. Dus dat valt niet mee. 

Omdat de leesco├Ârdinatoren en mediacoaches van Bibliotheek West-Achterhoek normaal gesproken op heel veel scholen en kinderdagverblijven les geven, hebben we een speciale pagina op de website gemaakt met tips en inspiratie voor ouders en leraren.

Moet je kind een werkstuk of spreekbeurt maken? Ga dan eens naar de Jeugdbibliotheek of kijk op SchoolTV. Of download kant-en-klare digilessen of kunst-en cultuurlespakketten bij diverse musea.

En natuurlijk is er online volop te lezen: e-books, luisterboeken, prentenboeken... 

We hopen dat deze tips jullie op weg helpen. Mocht je zelf een leuke suggestie hebben, dan kun je die mailen naar Dicky van den Broek: d.van.den.broek@bibliotheekwestachterhoek.nl .