Plan B

Gepubliceerd op: 15 juni 2020 12:30

De afgelopen weken zijn de vestigingen weer voor het publiek "open" gegaan. Maar dat is inderdaad tussen aanhalingstekens, want in onze nieuwe 1,5 meter wereld kan heel veel niet.

Al onze medewerkers en vrijwilligers hebben het daar voortdurend over, want de invloed op het werk is enorm. Alle fijne bijeenkomsten van de studiekringen, het Taalhuis, de Walk&Talk bijeenkomsten, de geplande bijeenkomsten over modern noaberschap: het kan allemaal niet. Dat raakt ons, want ons werk gaat juist over nabijheid, over het mensen met elkaar in contact brengen met het doel om van elkaar te leren. 

Daarom zijn we noodgedwongen voortdurend op zoek naar "plan B": een andere manier zoeken om lezen voor iedereen leuk te maken en mensen te helpen om zich verder te ontwikkelen. Het online midzomerbiebfestival is zo'n "plan B". En hoewel "plan B" negatief klinkt, is het dat niet: Kom naar ons online festival want afstand doet er niet toe, bij regen gaat het door en iedereen is welkom, we zijn nooit uitverkocht!