Nederland Leest

Gepubliceerd op: 21 oktober 2020 15:35

Kom tijdens Nederland Leest naar de bieb en krijg een boek cadeau!

Nederland Leest: Eén boek, duizend gesprekken


Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek, dat lezers cadeau krijgen van de bibliotheek, hét centrum voor ontmoeting en gesprek.

Het thema van Nederland Leest voor 2020 sluit daar perfect bij aan: Kleine geschiedenis, grote verhalen. Aan de hand van dit thema krijgen lezers de mogelijkheid om in hun eigen geschiedenis te duiken: de geschiedenis van hun eigen familie of van de stad of streek waarin ze wonen. Met behulp van Delpher kan worden gezocht in een gigantisch krantenarchief met ruim 13 miljoen krantenpagina’s die Delpher geheel gratis en vrij toegankelijk beschikbaar stelt. De persoonlijke geschiedenis begint klein en ligt soms verborgen, maar als je goed leest en je verdiept in het verleden, is er altijd een groot verhaal te vinden. En natuurlijk is er een grote collectie aan geschiedenisboeken te vinden in de bibliotheek.

Het jaarlijkse cadeau voor leden én bezoekers

Tijdens Nederland Leest krijgen onze leden én bezoekers het boek Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer cadeau. Let op: op=op!
In dit boek vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie dat zich afspeelt in de jaren vijftig en zestig. Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw. Het boek wordt gebruikt om gesprekken op gang te brengen en lezers met elkaar te verbinden.

Ook hebben we een speciale inspiratiepagina voor je gemaakt met heel veel leestips!