NS Publieksprijs

Gepubliceerd op: 26 oktober 2020 10:11

Win een jaar lang gratis boeken én gratis reizen met de trein!

De NS Publieksprijs is de prijs voor het beste boek, gekozen door het publiek. Het winnende boek mag zich officieel Boek van het Jaar noemen. De genomineerden worden op woensdag 21 oktober bekend gemaakt bij het televisieprogramma ‘De Vooravond’ op NPO1. Vanaf dat moment kan er gestemd worden, tot en met woensdagavond 18 november 2020. Tijdens deze periode zullen de auteurs van de genomineerde boeken vertellen over hun campagne bij Tijd voor Max op NPO1. Het winnende boek wordt op woensdagavond 18 november 2020 direct na het sluiten van de stembus bekendgemaakt door Margriet van der Linden in haar programma M op NPO1.

Nominaties
De nominaties bestaan uit de zes bestverkochte boeken van het afgelopen jaar (van 1 juli tot 1 juli). De titel moet voldoen aan de volgende criteria: hij dient oorspronkelijk geschreven te zijn in de Nederlandse taal, mag niet reeds eerder genomineerd geweest zijn voor de NS Publieksprijs. De titel is geschreven voor volwassenen en de titel behoort tot het genre fictie dan wel factie (een verhalend boek met een groot non-fictie karakter) - instructieboeken/how-to-boeken zijn dus uitgesloten van deelname. De titel moet verkocht zijn voor een verkoopprijs boven de €3,75. Je kunt stemmen op een van deze zes boeken of je stem uitbrengen op een boek naar keuze dat aan dezelfde criteria voldoet.

Winnaar
De NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek wordt toegekend aan de titel die van het publiek de meeste stemmen krijgt.De auteur van het winnende boek ontvangt een geldprijs van € 7.500,-, een sculptuur van Jeroen Henneman en een jaar lang gratis reizen met de NS Business-Card 1e Klas. Het boek ontvangt de titel Boek van het Jaar.