Boekhandels in coronatijd

Gepubliceerd op: 19 januari 2021 08:14

We hebben het best moeilijk met de sluiting van onze bibliotheken, het duurt zo lang en we kunnen mensen niet bieden wat we normaal wel kunnen.

De afhaalbieb en de boek-aan-huis-service vervangen niet de publiekscomputers, de cursussen, de leestafel, de lezingen en bijeenkomsten. De afhaalbieb vervangt niet de gastlessen die onze leesconsulenten op de scholen geven. De afhaalbieb vervangt niet de gesprekken op de consultatiebureaus met
jonge ouders over het belang van voorlezen.  

Maar wat de afhaalbieb wel vervangt is de behoefte aan boeken, aan verhalen en aan mogelijkheden om je geest te scherpen. En daarin mogen we ons heel gelukkig prijzen. Want boekhandels, die bovendien een commercieel belang hebben en het hoofd boven water moeten houden, zijn gesloten. Als ik meemaak hoe gelukkig de mensen zijn die bij ons tasjes komen afhalen, of hoe blij we gezinnen maken met een tasje aan de deur, dan begrijp ik de wanhoopskreet van de boekhandels. Want die bereiken hun klanten niet meer en die begrijpen maar al te goed hoe belangrijk het juist in deze tijd is om goede boeken te leveren. Laat ze snel weer open gaan! 

 

---------------------------------------------------------

 

Wieb Broekhuijsen
directeur-bestuurder