Bibliotheek in Vorden verhuist

Gepubliceerd op: 12 april 2021 11:48

Nieuw onderkomen in Het Kulturhus

Door de bezuinigingen die ons door de Gemeente Bronckhorst zijn opgelegd moeten alle vestigingen in deze gemeente krimpen. De keuze van politiek en bibliotheek is om in alle kernen een bibliotheekvoorziening in stand te houden maar dat heeft helaas wel tot gevolg dat de vestigingen kleiner moeten worden om zo de huisvestingslasten te verminderen. In Vorden heeft dit geleid tot opzeggen van de huur van ons pand aan de Raadhuisstraat nr 5 en te verhuizen naar het Kulturhus.

Ondanks dat de vierkante meters minder worden zien we toch kans om hetzelfde werk te blijven doen. Het grootste deel van de boeken is inmiddels verhuisd naar Hengelo en Zelhem, waar nog kastruimte over was. De boeken kunnen in Vorden worden gereserveerd met een makkelijk bedienbaar touchscreen, wat we operationeel hopen te hebben voordat we weer open mogen. En uiteraard is het voor alle bibliotheekleden mogelijk om online boeken te reserveren en ook om e-books te lenen.

In het Kulturhus zullen ook onze taalhuisactiviteiten plaatsvinden voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven en digitale vaardigheden. Er blijft een mogelijkheid om te werken met een computer, er zullen cursussen aangeboden worden en studiekringen opgericht worden. De samenwerking met het consultatiebureau blijft overeind en ook gaan onze leesconsulenten naar alle kinderopvanglocaties en naar de basisscholen.

Voordat de officiële opening een feit is, en deze is niet alleen afhankelijk van hoe snel de bibliotheek in het Kulturhus is ingericht maar ook van de door de overheid opgelegde coronamaatregelen, kunnen we onze leden vooralsnog alleen de Afhaalbieb aanbieden. En omdat ook het Kulturhus is gebonden aan de overheidsmaatregelen is de hal bij de soos (linker ingang) van het Kulturhus de enige plek waar de boeken afgehaald en teruggebracht kunnen worden.

Dat deze verhuizing samenvalt met de lockdown heeft helaas niemand kunnen voorzien.

Wij hopen op uw begrip voor deze tijdelijke oplossing en wij kijken er naar uit u weer te ontmoeten als alle boeken hun plekje in het Kulturhus hebben gevonden en wij, al dan niet gedeeltelijk, onze deuren weer mogen openen.