Opening Bibliotheek Vorden op 5 juli

Gepubliceerd op: 28 juni 2021 17:16

Op 5 juli a.s. gaan om 15:00 uur de deuren van de nieuwe bibliotheek in Vorden in het Kulturhus officieel open. De opening wordt verricht door wethouder Blaauw van de gemeente Bronckhorst.

Sinds enkele weken kunnen de leners van Vorden al terecht in hun vernieuwde bibliotheek in het Kulturhus.

Ondanks dat de vierkante meters minder zijn dan in het oude pand aan de Raadhuisstraat nr. 5 heeft de bibliotheek toch kans gezien om hetzelfde werk te blijven doen. We blijven in Vorden boeken uitlenen, we helpen mensen die moeite hebben met taal en met digitale vaardigheden, we blijven klassen ontvangen en samen met het Kulturhus willen we bijeenkomsten organiseren voor de inwoners van Vorden.

Voor zover de ruimte het toeliet heeft de collectie een plekje in het Kulturhus gevonden. De jeugdcollectie is bijna onveranderd en een groot deel van de boeken voor volwassenen is verhuisd naar Hengelo en Zelhem. De boeken kunnen worden gereserveerd met een makkelijk bedienbaar touchscreen.

In het Kulturhus zullen ook de taalhuisactiviteiten plaatsvinden voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven en digitale vaardigheden. Ook blijft de mogelijkheid om te werken met een computer en zullen er cursussen en bijeenkomsten aangeboden worden.Voor hulp en vragen is er op vaste tijden iemand van de bibliotheek aanwezig.