Digisterker

Digisterker

Bijna alle overheidszaken regel je tegenwoordig via internet en met een DigiD. Heb je moeite met websites van de overheid? Volg dan de cursus Digisterker - werken met de e-overheid.

Het aanvragen van huurtoeslag, het doorgeven van een verhuizing, belastingaangifte, bijna alle overheidszaken regelt u tegenwoordig via internet en met een DigiD. Voor inwoners van de gemeente Doetinchem die moeite hebben om te werken met websites van de overheid biedt Bibliotheek West-Achterhoek de cursus Werken met de e-overheid aan.

De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

  • het aanvragen en gebruiken van DigiD;
  • het zoeken en vinden van informatie op overheidswebsites;
  • het aanvragen van bijvoorbeeld een toeslag of het (digitaal) maken van een afspraak;
  • het gebruiken van persoonlijke omgevingen van overheidsorganisatie (zoals Mijn toeslagen, werk.nl en MijnOverheid);
  • het gebruik van Regelhulp.

Er wordt gewerkt met kleine groepen van maximaal 10 deelnemers. De cursus wordt gegeven door een gecertificeerde docent. Je gaat zelf oefenen. Voorwaarde is daarom dat je kunt werken met een computer. Als je dat nog niet kun je eerst de computercursus Klik & Tik volgen. De cursus Digisterker: Werken met de e-overheid maakt ook gebruik van de sites van de gemeentes Doetinchem, Bronckhorst en Doesburg.

De cursus is gratis.

Voor meer informatie kun je ook bellen met onze Klantenservice: 0314-333445.

Meedoen-arrangement

meedoen arrangement

Woon je in Doetinchem en heb je een laag inkomen? Dan kom je misschien in aanmerking voor het Meedoen-arrangement. Tegen inwisseling van punten krijg je dan ook het lesmateriaal vergoed.