Ik wil ook!

e-books lezen

In september rijdt Bibliotheek West-Achterhoek met een bus door de gemeente Bronckhorst om mensen vooruit te helpen met hun digitale vaardigheden. Tussen 2 en 30 september zal de bus elf plekken aandoen. De bus is te herkennen aan een grote foto van Tante Rikie (van de Zwarte Cross), die vindt dat iedereen mee moet kunnen blijven doen in Bronckhorst. Samen met alle welzijnsorganisaties, Senioren Convent en Kruiswerk Achterhoek is een programma gemaakt om inwoners op weg te helpen die nét iets meer moeite hebben met de digitale wereld. De roadshow start op zondag 2 september in Halle tijdens de Halse dag.

appen & e-mailen

De bus is ingericht met digitale handigheden en in en om de bus is er van alles te doen. Iedereen is welkom, ook al kun je helemaal niets met een computer, of ben je er juist heel handig mee. Zo kun je onder andere deelnemen aan een verkorte cursus Klik en Tik (basis omgaan met de computer). Ook zijn er allerlei dingen om kennis maken met de virtuele wereld en je kunt een 3D-printer aan het werk zien. Er worden verschillende demonstraties en kleine workshops gegeven. Je kunt bijvoorbeeld zien hoe je de weg kunt vinden met je smartphone en hoe je een whatsapp berichtje kunt sturen. Of je kunt het poppenhuis van de toekomst bekijken waarin de handige hulpmiddelen die er nu al zijn worden getoond.

online winkelen

Tante Rikie wil dat iedereen in Bronckhorst mee kan doen!
Van alle 55+-ers in Bronckhorst kan ruim een derde niet meekomen op de digitale snelweg. Dit blijkt uit een onderzoek dat Rijnbrink (de provinciale bibliotheekorganisatie) heeft uitgevoerd in opdracht van Bibliotheek West-Achterhoek. Eén op de vijf 55+-ers heeft geen enkel apparaat in huis waarmee je van digitale diensten gebruik kunt maken. Van die groep is 15% geboren na 1950. Daarnaast zegt meer dan de helft van de mensen niet te weten waar ze terecht kunnen met hun digitale hulpvraag. Om deze inwoners te bereiken is deze Roadshow georganiseerd.

Tante Rikie wil dat iedereen in Bronckhorst mee kan doen!

ik wil ook

BEN JIJ IEMAND of KEN JIJ IEMAND die niet zo handig is op de computer, tablet of mobiel? Kom dan in september naar de bus.