Wat is het DigiTaalhuis?

Wat is een DigiTaalhuis?

Voor wie is het DigiTaalhuis?

Het DigiTaalhuis is een plek in de bieb waar je naar toe kunt als je niet goed kunt lezen, schrijven of internetten. Of moeite met Nederlands hebt. Je hoeft geen lid te zijn van de bieb. Iedereen is welkom!

Voor wie is het bedoeld?

Leren lezen en schrijven

2,5 miljoen mensen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven, internetten of Nederlands spreken. Dat is 1 op de 6 volwassenen. Hoor jij daar bij of ken jij iemand? Kom naar de bibliotheek!

Wat zijn de activiteiten?

Wat is er te doen?

We helpen je met de Nederlandse taal. En we organiseren computer- en internetcursussen. Ook helpen we bij het zoeken naar werk, het invullen van formulieren en juridisch advies.

Waar is het?

waar is het digitaalhuis?

Bibliotheek West-Achterhoek heeft drie DigiTaalhuizen: in Doetinchem, Hengelo en Doesburg. Heb je vragen dan kun je ook bellen met de Taalhuislijn Achterhoek: 088-0062999.

Door wie?

De mensen van het DigiTaalhuis

Astrid Verburg is de Taalhuiscoƶrdinator. Zij organiseert activiteiten samen met de medewerkers. En we hebben een groot team van zeer enthousiaste Taalvrijwilligers!

Agenda

Agenda

In de DigiTaalhuizen van Bibliotheek West-Achterhoek kun je leren lezen, schrijven en internetten en extra Nederlands leren. Ook zijn er spreekuren en kun je persoonlijk DigiHulp krijgen.