Werken & studeren

De bibliotheek: Ideale werkplek voor ZZP'ers, scholieren en studenten! Ben je freelancer of moet je studeren voor een proefwerk maar is het thuis veel te druk? In de bibliotheek zijn er werkplekken waar je ongestoord kunt werken en studeren.

Vergroot je kans op een baan

Wil je je netwerk vergroten? Heb je hulp nodig met solliciteren? Of wil je je computervaardigheden vergroten? Kom dan eens naar de bibliotheek.

Agenda Cursussen & Lezingen

Gratis databanken raadplegen

Iedereen kan op de computers in de bibliotheek gratis online sites raadplegen, waar je normaal gesproken voor moet betalen.

Theorie.nl en de Consumentenbond
Ben je bezig met je rijbewijs? Dan kun je bij ons gratis oefenen voor je rijexamen. Wil je een aankoop doen? Kijk dan eerst op de site van de Consumentenbond. Deze twee sites kun je alleen raadplegen op de computers in de bibliotheek. Dus kom naar een van onze vestigingen!

De rest van de sites kun je, als je lid bent van de bibliotheek, ook vanuit huis raagplegen.

Werkstukken of presentaties

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt houden, maar heb je geen idee waarover? Of moet je een presentatie houden en zoek je informatie? Kijk dan eens op deze thema-pagina's.  

Hulp bij huiswerk Nederlands

Arnoud Kuijpers

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij je huiswerk Nederlands? Wellicht dat de filmpjes over verschillende taalonderwerpen van De Beste Leraar Nederlands 2015, Arnoud Kuijpers - ook wel bekend als de Youtube-leraar - uitkomst bieden.
 

Hulp bij huiswerk Wiskunde

Hester Vogels

Hester Vogels is docent wiskunde bij UniC Utrecht. Op YouTube uploadt ze video's met uitleg over wiskunde op de middelbare school. Echt heel begrijpelijk voor iedereen. Ze was ook te zien in De Wereld draait door!

Agenda Spreekuren & Taalhuis

Taalhuis

Heel veel mensen in Nederland hebben moeite met lezen en schrijven. Hoor jij daar bij? Dan kun je daar wat aan doen. De bibliotheek helpt je daarbij! In de bibliotheek in Doetinchem vind je het Taalhuis. Iedereen kan daar naartoe. Ook als je niet in Nederland geboren bent. En je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.
In het Taalhuis ontmoet je andere mensen. Mensen die óók moeite hebben met lezen en schrijven. Maar ook mensen die je op weg helpen met beter lezen en schrijven. Kijk maar eens op de Taalhuispagina!

Walk & Talk

Walk & Talk

Wil jij ook andere werkzoekenden ontmoeten? Ervaringen uitwisselen in een inspirerende omgeving? Dat kan tijdens ‘Walk&Talk’ in bibliotheek Doetinchem. Iedere maand is er een themabijeenkomst.

Computercursussen in de bibliotheek

seniorwerb

In de bibliotheek worden veel computer- en tablet cursussen gegeven. Voor beginners en gevorderden.

Gratis juridisch advies

Rechtswinkel Achterhoek

In Bibliotheek Doetinchem hebben drie studenten recht & economie de Rechtswinkel Achterhoek geopend. Je kunt hier iedere vrijdag tussen 17.00 en 19.00 uur terecht voor gratis juridisch advies!

Gratis Wifi, Internet, Word, Excel en Powerpoint

In iedere vestiging van Bibliotheek West-Achterhoek zijn Internetcafés. Hier staan computers met gratis internet, Word, Excel en Powerpoint. Handig als je bijvoorbeeld moet solliciteren of een presentatie moet maken. Bovendien is overal in Bibliotheek West-Achterhoek gratis Wifi. Dat betekent dat je met je laptop, tablet of smartphone gratis kunt internetten in de bibliotheek. 

Werkplekken Doetinchem

In Doetinchem is er achter in de living een aparte afdeling Werken & Studeren geopend. Kom kijken!

Leestafels

In iedere vestiging zijn in de krant- en tijdschriftenhoek mooie, grote leestafels met genoeg ruimte om te lezen of te werken.  

Kopiëren en printen

In iedere vestiging kun je kopiëren en printen. In Doetinchem en Doesburg staat een muntautomaat. In de overige vestigingen staat een gelddoosje, de "Honesty Box". Naast de computers in de bibliotheek ligt een handleiding over hoe je moet printen. De printhandleiding kun je ook hier downloaden.

Glazen Huis in de Factory

In de Factory in Doetinchem vind je het Glazen Huis. Dit is een multifunctionele ruimte. Verschillende organisaties maken hier gebruik van. Zoals de Rechtswinkel Achterhoek voor gratis juridisch advies, GGNet met het geheugenspreekuur en NVVE voor informatie over euthanasie. Ook worden hier cursussen gegeven.

Studiekringen

studiekring

Ieder mens is uniek en heeft in zijn leven veel kennis en ervaring opgebouwd. Vindt u als 55-plusser het leuk om die kennis en ervaring met anderen te delen? Wilt u graag andere mensen ontmoeten? Wilt u ook geestelijk actief blijven? Dan is een studiekring misschien iets voor u. 

Ben jij een kennismaker?

kennismakers

De bibliotheek is bij uitstek een plaats om kennis te delen. Niet alleen kennis over boeken of literatuur, maar bijvoorbeeld ook hele praktische of technische kennis. Tegelijk biedt de bibliotheek een plaats voor verdieping van die kennis.  

Een leven lang leren