Thuis vanuit je luie stoel oefenen? Of op de computers in de bibliotheek? Dat kan. Er zijn veel online cursussen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Online cursussen Nederlands leren

Taalklas

Taalklas is een gratis online cursus Nederlands voor inburgeraars.

Taalmenu

Taalmenu is een website voor mensen die willen oefenen voor het inburgeringsexamen of voor het staatsexamen.

Dutch

Dutch is een van de online cursussen van de bibliotheek. De kracht van deze cursus zit 'm in de eenvoud. Je leert alleen zinnen en uitdrukkingen die je ook echt kunt gebruiken. Zo leer je in een paar maanden Nederlands!

Net in Nederland

Net in Nederland biedt Nederlandse televisieprogramma's aan met Nederlandse, Engelse en Arabische ondertiteling, om nieuwkomers wegwijs te maken in onze samenleving.

Online cursussen Werk zoeken

Taal op je werk

Lees en Schrijf! Taal op je werk is een cursus van oefenen.nl. Dieuwertje Blok spreekt met mensen die moeite hebben (gehad) met lezen en schrijven. Aan de orde komen o.a. het loonstrookje lezen, reiskostenformulier invullen en een sollicitatiebrief schrijven.

GoMama

Voor vrouwen die aan het werk willen. GoMama! Je kunt meer dan je denkt

Online bibliotheek

Ben je op zoek naar werk? Dan heeft de Bibliotheek leuke online cursussen voor je. Als lid van de bibliotheek kun je twee gratis cursussen per jaar volgen.

Online cursussen lezen & schrijven

lees en schrijf

Lees & Schrijf is bedoeld voor mensen die wel Nederlands spreken, maar niet (goed) kunnen lezen en schrijven.

beter spellen

Via Beter Spellen krijg je iedere dag een mailtje met een spellingstest. Je kunt je hiervoor gratis aanmelden.

Meester Arnoud Kuijpers

Meester Arnoud Kuijpers (Beste leraar Nederlands 2015) heeft filmpjes gemaakt op YouTube om je te helpen bij het huiswerk Nederlands.

slimme nieuwslezer

De Slimme Nieuwslezer is een sprekende krant. Hij is speciaal gemaakt voor mensen die graag willen leren. Iedere dag staat het nieuws van vandaag erin. Met uitleg van moeilijke woorden. En oefeningen om beter te leren lezen, begrijpen en schrijven.  

Online computer & internet cursussen

Klik & Tik

Klik & Tik leert je de basisvaardigheden van Internet en Sociale Media. De bibliotheek biedt ondersteuning bij het volgen van deze online cursus. Kijk in de agenda voor de data.

Steffie DigiD

Steffie DigiD Steffie legt je uit wat DigiD is, hoe je DigiD kunt aanvragen en hoe je het kunt gebruiken. Ook kun je oefenen met aanvragen.

GoMama

Voor vrouwen met ambitie. GoMama! Je kunt meer dan je denkt!

online bibliotheek

Bibliotheekleden kunnen twee gratis cursussen per jaar volgen via de online bibliotheek. Kijk eens bij de basiscursussen op het gebied van Computer & Nieuwe Media.

Ben je lid van SeniorWeb? Dan kun je gratis online computer- en internetcursussen volgen.