Kinderboekenweek 2021

Herfstvakantie

De kinderboekenweek is voorbij, maar we laten deze pagina nog even staan. Want hieronder vind je ook leuke tips voor de herfstvakantie.


Speel de games in de bieb

Tot en met eind oktober kun je in Bibliotheek West-Achterhoek 2 leuke spellen spelen: Het Beroepenspel en het Mysterie spel. Neem je telefoon mee om de QR codes te scannen.

Beroepenspel

In dit spel ontdek je een aantal werelden waarbij je verschillende beroepen tegenkomt. Dat zal een mix zijn van echte beroepen, zoals een dierenarts en rare beroepen, zoals de drakenkweker. Je leert wat de beroepen inhouden en wat er zoal bij komt kijken om dat werk te doen.

Mysteriespel

Er gebeuren een aantal vreemde dingen en je moet uitvogelen wat er aan de hand is. De eigenaardige bal, de verloren camera, het geheim van het onzichtbare drankje en het op hol geslagen huis... Er moet een verklaring voor zijn. Door hints te verzamelen en de juiste beroepen in de juiste situatie te kiezen, kom je telkens een stapje dichter bij de oplossing.

Activiteitenmiddagen

Kom naar Doetinchem!

Op woensdag 27 oktober verzorgen studenten van het Graafschapcollege van 15.00 - 16.30 een leuke activiteitenmiddag in de bibliotheek in Doetinchem.

Kom naar Hengelo!

Op vrijdag 29 oktober verzorgen studenten van het Graafschapcollege van 15.00 - 16.30 een leuke activiteitenmiddag in de bibliotheek in Hengelo.

Boeken voor groep 1 & 2

Boeken voor groep 3 & 4

Boeken voor groep 5 & 6

Boeken voor groep 7 & 8


Meer boekentips?

Klik op je leeftijd en kies je volgende boek.

  • 0 - 6 jaar

  • 6 - 12 jaar

  • 12 - 18 jaar