Boekenlijst voor jongeren

Iguana Bibliotheek App

Iguana Bibliotheek App

Altijd simpel toegang tot de catalogus van de bibliotheek? Met je mobiel of tablet reserveren en verlengen? Dat kan met de Iguana Bibliotheek App. Download hem snel!

De Weddenschap

3 Bekende Nederlanders dagen je uit om mee te doen aan De Weddenschap. Wat is de opdracht? Lees in 6 maanden tijd 3 boeken die je leuk vindt. 

Talent voor taal?

Talent voor taal

Talent voor Taal is dee grootste schrijfwedstrijd van Nederland voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar. 

Boektrailers

Welk boek zal ik nu eens lezen? Bekijk onze YouTube lijst met boektrailers eens! 

Instagram

BiebNieuws op Instagram

Hou je ook/niet van lezen? Volg dan ieder weekend BiebNieuws op Instagram. #cooletips

Luisteren voor je lijst

Luisteren voor je lijst

Te laat begonnen met je literatuurlijst en nu in tijdnood? Met de gratis LuisterBieb app kun je naast lezen ook eens een boek luisteren. Van Jan Terlouw tot Kees van Kooten, van Tommy Wieringa tot Harry Mulisch.

e-Boekenlijst

ebooks

Ben je lid van de bibliotheek (gratis t/m 17 jaar!), dan kun je recente e-books lenen en een heleboel klassiekers downloaden.

Stel je leeslijst samen

Lezen voor de lijst

Welke boeken kan ik lezen voor de lijst? De website Lezen voor de lijst helpt je bij het kiezen van een boek dat past bij je leesniveau. Als je ingelogd bent, kun je bovendien je persoonlijke boekenkast vullen en zo je leeslijst samenstellen. En vervolgens kun je die dan weer bij je bibliotheek lenen! 

Gratis

Boekenweek voor jongeren

4You!

Als lezen moeilijk of niet leuk is, omdat je dyslexie hebt bijvoorbeeld, kan dat behoorlijk lastig zijn. Zeker als je voor school moet lezen. Om het je makkelijker te maken, is er speciaal voor jou de 4 you!-collectie in de Factory in Doetinchem. In de 4You-collectie vind je makkelijke leesboeken voor je lijst (voor vmbo en de onderbouw van havo/vwo), informatieboeken, tijdschriften, luisterboeken en dvd's. Je kunt hier ook computers gebruiken en gratis internetten.
 

Lekker lezen in de bieb

Wil je een rustige plek om te lezen? Dat kan ook in de bibliotheek! We hebben leestafels en zitjes en niet alleen boeken, maar ook kranten en tijdschriften. Of je kunt de computers gebruiken in het Internetcafé. Bovendien is er GRATIS WIFI in de bibliotheek, dus je kunt ook nog ebooks lezen op je laptop of tablet. 

Gratis in de bibliotheek

OP DE PUBLIEKSCOMPUTERS IN DE BIBLIOTHEEK KUN JE GRATIS SITES RAADPLEGEN WAAR JE NORMAAL GESPROKEN VOOR MOET BETALEN. Ben je bezig met je rijbewijs? Dan kun je bij ons gratis oefenen voor je rijexamen. Wil je een aankoop doen? Kijk dan eerst op de site van de Consumentenbond. Uittreksels nodig? Die vind je in de Uittrekselbank. Ook kun je oefenen met DigiD, Klik & Tik, kranten, encyclopediën en woordenboeken inzien en nog veel meer... Dus kom naar een van onze vestigingen! Je kunt hier doorklikken, maar de betaalde sites kun je dus alleen op de publiekscomputers IN de bibliotheek raadplegen.