Boek the Party

Boek the Party! Dé literaire talkshow van de Achterhoek

Ieder jaar organiseert Bibliotheek West-Achterhoek de succesvolle talkshow Boek the Party. Wouke van Scherrenburg stelt op geheel eigen wijze bekende en minder bekende auteurs voor aan het publiek. Met haar brede kennis, haar gevatheid en humor zal ze de gasten interviewen over de meest uiteenlopende onderwerpen. De avond wordt omringd door muziek en na afloop is er natuurlijk een Meet & Greet met de schrijvers.

De organisatie is in handen van Boekhandel Raadgeep&Berrevoets en Bibliotheek West Achterhoek. 


Gasten 13 maart 2019

Pauline Broekema

Pauline Broekema

Het uiterste der zee
Het uiterste der zee gaat over een Joods gezin uit Groningen. In de oorlog worden ze uit elkaar gerukt. Als ze na de bevrijding worden herenigd, blijkt het leven niet meer wat het beloofde te zijn.

Tim Kamps

Tim Kamps

De verschrikkelijke jaren 80
De verschrikkelijke jaren tachtig is de debuutroman van Tim Kamps. Hij beschrijft hierin zijn ongemakkelijke, soms absurde ervaringen uit zijn jeugd in een commune.

Thomas Rueb

Thomas Rueb

Laura H.
Journalist Thomas Rueb schreef het ongelooflijke verhaal van Syriëganger Laura H. op. Zij ontsnapte twee jaar geleden met haar kinderen uit het kalifaat van Islamtische Staat in Irak.Gasten 13 februari 2019

Jaap Robben

Jaap Robben

Zomervacht
Jaap Robben won met zijn romandebuut Birk de Nederlandse Boekhandelsprijs 2015 en was stadsdichter van Nijmegen. In Zomervacht moet de 13-jarige Brian van zijn vader voor zijn zwaar gehandicapte broer zorgen.

Roxane van Iperen

Roxane van Iperen

't Hooge Nest
In dit boek beschrijft Roxane van Iperen het waargebeurde verhaal van twee joodse zussen in het verzet. Hun villa in 't Gooi wordt een van de grootste onderduikadressen. Toch worden ze uiteindelijk verraden.

Jeroen Dijsselbloem

Jeroen Dijsselbloem

De Eurocrisis
In dit boek beschrijft Jeroen Dijsselbloem zijn belevenissen als Eurogroep-voorzitter.  Waar is het nou echt misgegaan? Hoe is de crisis uiteindelijk tot staan gebracht? En hoe verder in de toekomst van de eurozone?

Gasten 9 januari 2019

Alex Boogers

Alex Boogers

Lang leve de lezer
Waarom worden boeken door zoveel jonge mensen afgewezen? In Lang leve de lezer houdt Alex Boogers een vurig pleidooi voor het lezen. Hij werpt zijn licht op de kloof tussen de culturele elite en de schrijvers buiten de gevestigde orde.

Cornald Maas

Cornald Maas

Ach kind toch
Sinds hij het huis uitging ontving Cornald Maas honderden brieven van zijn moeder, waarin zij hem schrijft over haar leven. Aan de hand hiervan vertelt Maas het verhaal van een vrouw die er alles aan doet om zich te ontwikkelen.

Rachel Franse

Rachel Franse

100 dagen kanker
Met het vermoeden van een ‘ontstekinkje’ loopt freelance tv-maker Rachel Franse het ziekenhuis in en twee uur later staat ze met de diagnose borstkanker weer buiten. Het is het begin van een drie maanden durende rollercoaster.

Gasten 12 december 2018

Julia Wouters

julia wouters

De zijkant van de macht
Waarom zijn er zo weinig vrouwen in de politiek? Julia Wouters is politicoloog en was twaalf jaar lang de rechterhand van Lodewijk Asscher.

Murat Isik

Murat Isik

Wees onzichtbaar
Murat Isik heeft al veel literatuurprijzen gewonnen. Wees onzichtbaar gaat over een Turkse jongen die met zijn zusje opgroeit in de Bijlmer in de jaren 80 en 90.

Peter Middendorp

Peter Middendorp

Je bent van mij
Een aangrijpende roman over een jonge boer en vader die zich vergrijpt aan een jong meisje en daarna 13 jaar achtervolgd wordt door een dreigende ondergang.

Gasten 14 november 2018

Sander de Hosson

Sander de Hosson

Slotcouplet
Een longarts die veel patiënten in hun terminale levensfase behandelt, vertelt over de dilemma's daarbij, zowel voor de behandelaar als voor de patiënt.

Roos Schlikker

Roos Schlikker

Moeder van glas
Roos Schilkker beschrijft in dit boek het waargebeurde verhaal over haar moeder, die leed aan een bipolaire stoornis. Maar wie was zij eigenlijk?

Bas Steman

Bas Steman

Morgan, een liefde
Op onverklaarbare wijze raakt een man overtuigd dat hij in een vorig leven een soldaat uit Wales is geweest die sneuvelde in de Tweede Wereldoorlog.