Je bent wat je leest

Nederland leest wordt Nederland eet

Nederland leest (van 1 t/m 30 november) staat dit jaar in het teken van voeding. Daarom hebben we een inspiratiepagina voor je gemaakt met veel leesvoer en andere tips.

Doe mee met de lekkerste vragenlijst van Nederland!
Geef nu je mening over deze smakelijke stellingen...

Boek cadeau

boek cadeau

Rosanne Hertzberger, Joël Broekaert, Pierre Wind, Charlotte Kleyn en Marion Pauw schrijven over eten in Je bent wat je leest.

Oervoeding

oervoeding

Eten als een oermens, is dat gezond? 7 en 8 november geeft Natuurdiëtist Nelleke Dillema een lezing over oervoeding. Kijk ook eens op haar website.

Kindermenu

graaf sandwich

Voor scholen is er een debatles gemaakt over voeding bij het boek Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden van Jan Paul Schutten.

Lezen is onbeperkt smullen zonder aan te komen

Smakelijke verhalen

meer ebooks

Cursus Sport & Voeding

online cursus

Een goede maaltijd maakt dat je spieropbouw goed is en dat je een betere sportprestatie kunt neerzetten. Hoe dat werkt, leggen we uit in deze gratis online cursus.

Taalgroepen

taalgroepen

Spreek je al een beetje Nederlands, maar wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Bijvoorbeeld koken, eten of boodschappen doen? Dan is een Taalgroep iets voor jou!

Kookboekenweek

kookboekenweek

Van 10 t/m 18 november is het Kookboekenweek. Het Kookboekenweek geschenk is Smaakmaker van Paul de Leeuw. Ook wordt de Johannes van Damprijs uitgereikt.

Achterhooks kokken

101 mythes over voeding

Uitgave van de consumentenbond

In dit boek worden 101 veelvoorkomende mythes rond voeding onder de loep gelegd. Bijvoorbeeld: Helpen eiwitsupplementen bij spieropbouw? Bevat de melk van koeien met hoorns minder allergenen? Heeft gevitaliseerd water gezondheidsvoordelen?

Lees meer

Wat is jouw favoriete boek over eten?

Laat het ons weten op Biebnieuws op Facebook.