Alles over e-books & apps

Ik wil ook gratis ebooks lenen!

ebooktips

Leden van de bibliotheek kunnen gratis ebooks lenen. De voordelen: - Keuze uit duizenden e-books - 24/7 lenen - Voor e-reader, tablet, smartphone en pc/laptop. Maak snel een webaccount aan. We wensen je veel leesplezier!

Ben je nog geen lid? Schrijf je dan snel in! Je kunt bij Bibliotheek West-Achterhoek 2 soorten abonnementen nemen. Het EBOOK ONLY abonnement of, voor slechts € 5,50 meer, het ALLES-IN-1 abonnement.

#FavEbooks van collega's

Video uitleg ebooks lenen

ebooks lenen

Op ons YouTube kanaal hebben we in de afspeellijst E-books lenen allemaal filmpjes met uitleg en tips verzameld.

FAQ e-books lenen

E-book Eregalerij App

Eregalerij

De eBooks eregalerij is in april 2011 gelanceerd in samenwerking met het Letterkundig Museum en de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren en bevat vijfentwintig klassiekers uit de Nederlandse literatuur. Bijzonder aan deze e-books is dat ze zijn verrijkt met achtergrondinformatie. Je ziet bijvoorbeeld een handschrift en een portret van Multatuli of een filmpje waarin een gedicht van Beets wordt voorgedragen.  

Luisterbieb App

Luisterbieb

Steeds meer mensen ontdekken de Luisterbieb. Het aantal mensen dat de app gedownload heeft op hun smartphone of tablet is van 60.000 gestegen naar bijna 90.000. De top 3 downloads zijn de luisterboeken van Isa Hoes, Saskia Noort en Jan Brokken. Met de LuisterBieb geniet je van de beste luisterboeken, waar en wanneer jij dat wilt!

VakantieBieb App

Download de VakantieBieb App en ontvang iedere zomer gratis ebooks voor het hele gezin!

Boekensalon App

Boekensalon app

Alle informatie over een boek direct bij de hand, inclusief recensie?
Dit kan met gratis deBoekensalon.nl app. Scan de barcode of zoek op auteur, titel of ISBN. Waar je maar wilt. Haal de informatie op en leg het boek vast in je favorietenlijstje. Handige geheugensteun in bibliotheek of boekhandel. 

Boekwijzer App

In één oogopslag kunnen zien welke radio- en televisieprogramma’s er op een dag zijn over boeken en met schrijvers? Welke films, series en documentaires op boeken gebaseerd zijn? En dat nog even snel op uw smartphone of tablet bekijken? Dat kan! Via de app BoekWijzer die gratis is te downloaden uit de App Store of Google Play. Een aanrader! 

Iguana Bibliotheek App

Iguana Bibliotheek App

Altijd simpel toegang tot de catalogus van de bibliotheek? Met je mobiel of tablet reserveren en verlengen? Dat kan met de Iguana Bibliotheek App. Download hem snel!

Lees Apps

prentenboeken apps

Er zijn heel veel leuke (leren) lezen apps. De bibliotheek heeft ze voor je verzameld. Voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

Bereslim Prentenboeken

Bereslim

Bereslimme Boeken zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar die bijdragen aan de taalontwikkeling. 

Media Ukkie Award

Ieder jaar wordt de Media Ukkie Award uitgereikt: de prijs voor beste app voor ukkies van 0 t/m 6 jaar.