Abonnementen

inschrijven

Welk abonnement wilt u?

Boetevrij! Iedereen blij!

Geen boetes meer! Er worden in Bibliotheek West-Achterhoek geen boetes meer berekend als er geleende materialen te laat worden ingeleverd.
Lees meer...

De Nationale Bibliotheekpas

Met een bibliotheekpas van je eigen Bibliotheek kun je lenen bij alle andere bibliotheken in Nederland. Je hebt daarvoor een geldig lidmaatschap nodig. De Nationale Bibliotheekpas is je huidige bibliotheekpas die landelijk geldig is. Lees meer op De Nationale Bibliotheekpas.

Hieronder de verschillende abonnementen:

JEUGD t/m 17 jaar gratis!

Dan mag je:

- Gratis lenen van jeugdboeken én dvd's. Max. 10 tegelijk thuis, incl. 5 dvd’s. Toegang tot e-books voor jeugd.
- Gratis verlengen. Alles wat van onze bibliotheek is mag je gratis verlengen. 
- Gratis reserveren. Alles van onze bibliotheek. Je mag 8 reserveringen tegelijk hebben.
- Gratis attenderingsmail! Je krijgt een mail als je het geleende terug moet brengen.
- Gratis Gastlenen in andere aangesloten bibliotheken.
- Gratis leentermijn: Toptitels en DVD's 2 weken, overig 4 weken

Ben je 14 jaar of ouder? We hebben  Young Adult (D) boeken die heel geschikt zijn voor deze leeftijd.VOLWASSENEN vanaf 18 jaar

Voor volwassenen vanaf 18 jaar kun je kiezen uit:

  1. Het ALLES-IN-1 jaarabonnement
  2. Het TIJDELIJK abonnement
  3. Het EBOOK abonnement 

Betalen met automatische incasso is 2 euro voordeliger. Je kunt de automatische incasso ook maandelijks af laten schrijven (doorgeven bij het inschrijven). Hieronder de informatie over de abonnementen.

ALLES-IN-1 abonnement

Dit kost € 49,50 per jaar (automatische incasso). Dat is € 4,13 per maand! Betaal je anders, dan betaal je € 2 extra!. Met dit abonnement kun je boeken, dvd's en muziek lenen en heb je gratis toegang tot de onlinebibliotheek waar je e-books kunt lenen, cursussen kunt volgen en luisterboeken kunt downloaden. 

De voordelen van een ALLES-IN-1 abonnement op een rij:

- Gratis onlinebibliotheek 24/7: e-books, luitsterboeken, cursussen.
- Gratis lenen van boeken én dvd's: geen leengeld...geen boete!
- Gratis partnerpas.*
- Gratis internet in de bibliotheek
- Gratis verlengen van geleende materialen uit onze eigen collectie
- Gratis reserveren uit de collectie (maximaal 15 openstaande reserveringen)
- Gratis leentermijn: Toptitels en DVD's 2 weken, overig 4 weken
- Persoonlijke pagina in onze internet catalogus
- Veel tegelijk lenen: maar niet meer dan 20 tegelijk thuis
- Gratis attenderingsmail! Je krijgt een mail als het geleende ingeleverd moet worden.
- Gratis Gastlenen in andere aangesloten bibliotheken
- Toegang tot Muziekweb met uw bibliotheekpas

* Een partnerpas is gekoppeld aan de hoofdlener. Met de partnerpas kun je inloggen in Mijn Bibliotheek en materialen lenen uit de bibliotheek. Met een partnerpas kun je geen eigen account aanmaken en dus geen gebruik maken van de onlinebibliotheek.

Tegemoetkoming: Soms geeft de gemeente een tegemoetkoming in de kosten voor het lidmaatschap. Neem daarvoor contact op met de gemeente. Voor de inwoners van Doetinchem vind je hier informatie.

TIJDELIJK  abonnement

Dit kost € 15,00. Het abonnement is 3 maanden geldig.  Het abonnement heeft dezelfde voordelen als een Alles-in-1 abonnement. Uitzonderingen:

  • u kunt geen partnerpas koppelen
  • u heeft geen toegang tot de onlinebibliotheek (e-books) 

U betaalt dit abonnement met Ideal.

E-BOOK abonnement

EBOOK ONLY jaarabonnement
Met dit jaarabonnement kun je alleen e-books lenen. Dit abonnement kost € 42 per jaar. Betaal je met een acceptgirokaart, dan betaal je € 2 extra!. Je kunt maximaal 10 ebooks tegelijk lenen. De uitleentermijn is drie weken. De ebooks verdwijnen na 3 weken automatisch van je apparaat. Nog niet klaar met lezen? Dan leen je gewoon opnieuw.

E-Book Kennismakingsabonnement.
Dit abonnement kost € 21,00 en is 1 jaar geldig.Met het kennismakingsabonnemet mag je 6 e-books per jaar lenen uit het gehele aanbod.De uitleentermijn is 3 (drie) weken. Een verlenging telt als een nieuwe uitlening, dus het verlengde boek maakt deel uit van de in totaal 6 (zes) e-books die geleend mogen worden in een jaar.

 

SCHOOLABONNEMENT

Een schoolabonnement kost € 12,50 per groep. Betaalt u met een acceptgirokaart, dan betaalt u € 2 extra!

De voordelen op een rij:

- goedkoop en makkelijk
- 8 weken uitleentermijn
- gratis verlengen & reserveren
- Veel tegelijk lenen: maar niet meer dan 20 tegelijk thuis
- gratis attenderingsmail

INSTELLINGEN

Een Instellingenabonnement kost € 49,50 (automatische incasso). Betaalt u anders, dan betaalt u € 2 extra! Dit abonnement is voor instellingen en heeft dezelfde voordelen als het Alles-in-1 abonnement

RESERVEREN

Reserveren uit de collectie van bibliotheek West-Achterhoek en reserveren uit de collectie van de samenwerkende bibliotheken in Gelderland is gratis. Reserveer je een boek dat van buiten de provincie komt? Dan betaal je 4 euro. Komt het gereserveerde van een Universiteitsbibliotheek of van de KB? Dan kost het 13 euro. (Prijzen onder voorbehoud).

MUZIEK EN FILMS

Lenen  via muziekweb of filmbieb is niet gratis. Tarieven vanaf 1 febr. 2020: Muziek 1-2cd's=3,50 euro - 3-4 cd's= 6,50 euro en vanaf 5 cd's = 10,00 euro. Films 1-2dvd's = 5,00 euro en vanaf 3 dvd's =10,00 euro.

AFHALEN BIBLIOTHEEKPAS

Bij het bezoek aan de bibliotheekvestiging ligt de bibliotheekpas klaar. Neem een geldig legitimatiebewijs mee als je de pas ophaalt. In sommige gevallen wordt de pas thuisgestuurd. Legitimatie is verplicht voor iedereen die zich als nieuw lid laat inschrijven.

Als legitimatie wordt geaccepteerd: • Geldig paspoort / identiteitskaart • Geldig rijbewijs • Geldige schoolidentificatiekaart • Geldige OV (openbare vervoerskaart) • Alle andere geldige identificatiebewijzen met pasfoto + geboortedatum.

Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor de geleende materialen. Lever dus op tijd in. Ook als door  omstandigheden het herinneringsmailtje niet verstuurd wordt. Het mailtje is een extra service vande bibliotheek. Wil je geen attenderingsmail? Bel dan Klantenservice 0314 333445 of stuur een mail naar info@bibliotheekwestachterhoek.nl.

Tip: uw e-mailadres kunt u zelf doorgeven of wijzigen in Mijn Bibliotheek. U krijgt dan de berichten thuis in uw mailbox.