Vacatures

Wij zijn op zoek naar:

Bibliotheekmedewerkers

Houd je van activiteiten, boeken en mensen? Voel jij je als een vis in het water in een ambitieuze en resultaatgerichte organisatie? Ben je een service- en klantgerichte collega? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Over ons
Bibliotheek West Achterhoek is werkzaam in de gemeenten Bronkhorst, Doesburg en Doetinchem. Je vindt ons niet alleen in de vestiging, maar bijvoorbeeld ook op scholen en in de kinderopvang. Met circa 40 medewerkers, ondersteund door bijna 200 vrijwilligers, zetten we ons in om van de bibliotheek een inspirerende plaats te maken waar iedereen welkom is om zich persoonlijk te ontwikkelen. Momenteel zijn we op zoek naar bibliotheekmedewerkers voor al onze vestigingen.

Wat ga je doen?
Als Bibliotheekmedewerker speel je een belangrijke rol bij de dienstverlening aan onze klanten. Samen met je collega’s in de vestigingen en de medewerkers in de backoffice zorg je voor een hoge klanttevredenheid. Je bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor een kwalitatief goede dienstverlening en het behalen van de afgesproken resultaten.

-Je maakt actief contact met klanten, bouwt een relatie met hen op en laat hen niet alleen tevreden, maar ook blij verrast de deur uit gaan
-Je zorgt dat de collectie aantrekkelijk gepresenteerd wordt en tegelijk goed beheerd wordt. Je helpt ook de klanten om met een verrassend boek naar huis te   gaan of met informatie over al onze activiteiten.
-Je zorgt voor een gastvrije ontvangst en beantwoordt service- en informatievragen.
-Je verleent praktische ondersteuning in het proces van (geautomatiseerde) uitgifte en inname van media.
-Je ondersteunt bezoekers bij het gebruik van de digitale bibliotheek (o.a. tablets, e-readers, apps en de online bibliotheek).
-Je bent verantwoordelijk voor de praktische uitvoering tijdens lezingen, presentaties en andere activiteiten.
-Je ondersteunt cursisten tijdens activiteiten zoals op het gebied van digitale vaardigheden


Wie ben je?
Een enthousiaste, klantgerichte en resultaatgerichte medewerker met een afgeronde MBO4-opleiding. Je bent in staat om zelfstandig te werken, maar draagt ook bij aan een goede samenwerking en teamspirit. Uiteraard ben je communicatief (mondeling en schriftelijk) en contactueel sterk, en weet je de weg te vinden in de digitale wereld, zoals op de computer, apps, e-books en sociale media.

Het is erg belangrijk dat je flexibel bent met betrekking tot je werktijden ook in de avonduren en weekenden. Onze Bibliotheken zijn geopend van maandag t/m zaterdag en de openingstijden variëren van 's morgens 10.00 uur tot 's avonds 20.00 uur.

Wat bieden wij?
Een baan voor 18 uur per week (minder is bespreekbaar). Een uitdagende functie in een levendige organisatie die middenin de samenleving staat waarbij je de mogelijkheid krijgt om je het bibliotheekwerk eigen te maken. De functie is ingeschaald conform schaal 5 van de cao Openbare Bibliotheken (minimaal €1809 en maximaal € 2601 bruto per maand bij een 36-urige werkweek) en een eindejaarsuitkering conform CAO. De aanstelling is in eerste instantie voor één jaar en je kunt bij voorkeur snel beginnen.

Heb je belangstelling voor deze vacature? Stuur uiterlijk 1 juni een brief met motivatie per mail aan Mariken van der Meijden: M.van.der.Meijden@bibliotheekwestachterhoek.nl.
Voor verdere informatie kunt je bellen met Peter de Boer: 06-54311449

Procedure
De eerste gesprekken zijn gepland 12 juni 2019.

 

_____________________________________________________________

VRIJWILLIGERS

 

Bibliotheek West Achterhoek is op zoek naar vrijwilligers voor diverse vestigingen. Hierbij denken we aan mensen die graag tijdens openingsuren klanten willen assisteren en de bibliotheekmedewerkers willen ondersteunen.