Iedereen doet mee!

Word vrijwilliger en lever een bijdrage aan de Bibliotheek!

Steeds vaker doet Bibliotheek West-Achterhoek een beroep op vrijwilligers. Veel maatschappelijke diensten en activiteiten kunnen wij alleen uitvoeren met hulp van enthousiaste en zeer gewaardeerde vrijwilligers. Zo werken we samen aan kansen voor iedereen.

Wil je ook vrijwilliger worden? Welke bijdrage zou jij willen leveren? Hieronder zie je welke vrijwilligers we zoeken. Rechts op het scherm vind je extra informatie en kun je je aanmelden. We zijn heel blij met jouw inzet!  

Gastvrouw/Gastheer

Als gastvrouw/gastheer verwelkom je bezoekers, help je ze bij het oplossen van vragen en zorg je voor een mooie presentatie van de collectie én van de Bibliotheek. 

Digisterkervrijwilliger

Het Taalhuis West-Achterhoek zoekt Digisterkervrijwilligers die mensen willen helpen om te leren werken de E-overheid.

Stagiaires Sociale Media

Bibliotheek West-Achterhoek is heel actief op sociale media. Lijkt het je leuk om hieraan mee te werken? 

Taalvrijwilliger

Taalvrijwilliger

Het DigiTaalhuis West-Achterhoek zoekt Taalvrijwilligers die mensen die moeite hebben met lezen en schrijven willen helpen met het verbeteren van deze vaardigheden.

Klik&Tik-vrijwilliger

Het Taalhuis zoekt Klik&Tik-vrijwilligers die mensen willen helpen met het verbeteren van hun computervaardigheden.

SeniorWeb docenten

Heb je enige docentenervaring en kennis over digitale onderwerpen? Dan is SeniorWeb docent misschien iets voor jou!

Wil je je aanmelden als vrijwilliger? Vul het formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Informatiepunt Digitale Overheid

Als vrijwilliger IDO verwijs je mensen door naar het juiste (digitale) loket. Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer via internet. Bijvoorbeeld zorgtoeslag aanvragen. Werk zoeken. Een woning zoeken. Een rijbewijs verlengen. Of een afspraak maken bij de gemeente. Daarvoor moet je wel kunnen omgaan met een computer en wil je luisteren naar een vraag en meedenken met de vraagsteller. Je geeft direct informatie waarmee iemand verder kan, of verwijst direct door naar de juiste organisatie.

Vrijwilliger Digitale Werkplaats

We zoeken een enthousiaste activiteitenbegeleider voor De Digitale Werkplaats; een ruimte waar kinderen van 7 tot 17 jaar gebruik kunnen maken van verschillende digitale projecten. Van eigen spelletjes maken tot programmeren: de Digitale Werkplaats is er om ontdekkend te leren!
 

Voorlezer VoorleesExpress

Een belangrijk aandachtspunt van de Bibliotheek West-Achterhoek is het voorkomen van taalachterstanden. In dat kader werken we onder andere met de VoorleesExpress. Voorlezers van de VoorleesExpress komen 20 weken lang thuis bij een gezin met kinderen van 1 tot 6 jaar die moeite hebben met de Nederlandse taal.