Muziek lenen

muziekweb

Kunt u die ene cd van uw favoriete band nergens vinden? Kijk dan eens op Muziekweb. De catalogus omvat meer dan 400.000 cd's, zo'n 15.000 muziek-dvd’s en 300.000 lp's! Muziekweb is daarmee de grootste fonotheek van Europa. Je kunt direct inloggen en reserveren met je bibliotheekpas. Je krijgt een mail van Muziekweb als je de cd's kunt afhalen in de bibliotheek. Let op: lenen van Muziekweb is niet gratis.

Poparchief Achterhoek & Liemers

achterhoeks poparchief

Onze regio kent een rijke popgeschiedenis. De afgelopen 12,5 jaar heeft het Poparchief Achterhoek en Liemers (PAL) een digitaal archief opgebouwd, waarin het muzikale verleden van de streek is opgeslagen. Uit dit archief heeft PAL een lijst samengesteld van 100 Mooie Achterhoekse en Liemerse Popliedjes 2012.  

Films en Filmavonden

filmavonden

Filmbieb is de filmbibliotheek van Nederland. Met Filmbieb hebben bibliotheekleden toegang tot klassieke Nederlandse films, zoals oscarwinnaars Antonia en Karakter, kinderfilms als Iep en  Kikkerdril en het oeuvre van Bert Haanstra en Joris Ivens. Via de site worden op dit moment ongeveer 2600 Nederlandse en buitenlandse speelfilms, 500 series en 6000 muziek-dvd's aangeboden. Let op: lenen van Filmbieb is niet gratis

De Vrienden van Bibliotheek Hengelo organiseren 1x per maand een filmavond in de bibliotheek in Hengelo. Bibliotheek Vorden organiseert samen met het Kultuurhus filmavonden. Kijk bij Activiteiten.

Parel voor de Beste Boekverfilming

Kijkers stemmen op hun favoriete boekverfilming Jaarlijks wordt de Parel uitgereikt aan de beste boekverfilming. De Parel wordt uitgereikt tijdens het internationale filmfestival Film by the Sea.

Agenda Tentoonstelling & Film

Exposities

tentoonstellingen

Iedere maand zijn er zowel in Bibliotheek Hengelo als in Bibliotheek Doetinchem wisselende exposities. Kijk in de activiteiten kalender.

Galerie Bibliotheek Zelhem

In 1971 is de Galerie Bibliotheek Zelhem opgericht om eigentijdse kunst van hoge kwaliteit bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. Regelmatig worden tentoonstellingen er gehouden in de 150m2 grote expositieruimte boven de bibliotheek.