BIEBLab

Wil jij graag leren programmeren?

Zit je in groep 5, 6 7 of 8? Volg dan in de vakantie een BIEBLab workshop in de bibliotheek en word een echte expert!

Inschrijven is verplicht, want per workshop zijn er maar 12 plaatsen beschikbaar. Mocht je onverwacht niet kunnen, dan graag even afmelden. Er is altijd een wachtlijst, dus dan kunnen we iemand anders blij maken. De workshops zijn gratis en worden in verschillende vestigingen gegeven.

Stopmotion

Wil je weten hoe je regisseur kan worden van je eigen film? Kom dan in de voorjaarsvakantie naar bibliotheek Doetinchem voor de workshop Stopmotion maken!Stopmotion is een filmtechniek, waarbij je heel veel foto's maakt, die je later samenvoegt tot één film. Door na iedere foto het beeld een klein stukje te verschuiven, lijkt het alsof een voorwerp of figuur beweegt. Tijdens de workshop Stop Motion maken de kinderen figuren tot leven en zijn ze regisseur van hun eigen film. 

Scratch

Vind je het een uitdaging om je eigen woonomgeving te ontwerpen waarin alles mogelijk is? Met het programma Scratch kan je goed kennismaken met programmeren. Met simpele instructies geef je de computer opdrachten om figuren te laten bewegen, geluid te laten maken en te reageren. Met Scratch kan je animaties maken, games, verhalen, muziek, simulatie en dus je eigen ontwerp van je woonomgeving maken!

Ozobot

Ozobot is een kleine, slimme robot, waarmee je kunt leren programmeren. Ozobot heeft lichtsensoren aan zijn onderkant, waarmee hij kan “zien”. Supertof om met lijnen en kleurcodes, die je zelf bedenkt en tekent, de Ozobot te besturen! Ben jij erbij?

ChatGPT

Stel je voor dat je een eigen verhaal kan maken: ChatGPT kan je helpen met avontuurlijke of spannende ideeën. En wat dacht je van hulp bij je huiswerk? Vraag ChatGPT om uitleg over een moeilijk onderwerp en ontdek dat leren ook superleuk kan zijn! Of misschien wil je een coole grap vertellen aan ChatGPT en samen lachen om de grappige antwoorden. Volg de workshop ChatGPT en word een echte ChatGPT expert!