Spreekuren

DigiTaalhuis

Vragen over overheidswebsites, ebooks, tablet of mobiel?

Dan kun je terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid. Bibliotheek West-Achterhoek heeft 3 informatiepunten: in Doesburg, Doetinchem en Hengelo.

Kom langs!

Informatiepunt Digitale Overheid

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig.

Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Hiervoor kun je langskomen bij het Informatiepunt in de bibliotheek.

Lees meer

DigiHulp

digihulp

Heb je vragen over e-books, videobellen, internetbankieren of de werking van je mobiel of tablet? Tijdens de spreekuren van het Informatiepunt Digitale Overheid kun je ook voor deze vragen terecht bij onze medewerkers. 

Maak een afspraak

Bieb wordt steunpunt voor Oekraïners en gastgezinnen

Voor Oekraïners die vanwege de oorlog hun land zijn ontvlucht en in Bronckhorst terecht zijn gekomen, wordt een steunpunt geopend in de bibliotheek in Hengelo. Hier kunnen de vluchtelingen terecht met vragen over onder meer gezondheidszorg, financiële zaken, onderwijs en zorg aan hun huisdieren.

Bekijk details

Buurtplein Formulierencafé

formulierencafe

Heb je problemen? Bijvoorbeeld met je gezondheid, schulden, opvoeden of het invullen van formulieren? Iedere vrijdag van 10.00-12.00 uur zit een team van buurtcoaches, sociaal raadslieden en vrijwilligers van het Formulieren Café voor je klaar in Bibliotheek Doetinchem.

Agenda

Meer over Buurtplein Inloop

Rechtswinkel Achterhoek

rechtswinkel

Een geschil met je huisbaas? Een conflict met je werkgever? Dan kun je terecht bij Rechtswinkel Achterhoek voor gratis advies. Iedere vrijdag van 16.00-17.00 uur zijn ze aanwezig in de Factory van Bibliotheek Doetinchem.

Agenda

Meer over Rechtswinkel Achterhoek

Ervaar het OV

ervaar het ov

Vragen over het Openbaar Vervoer? Om langer zelfstandig te kunnen reizen organiseren OV-ambassadeurs, speciaal voor senioren, inloopspreekuren.

Agenda

Meer over Ervaar het OV

Taalcafé Doesburg

taalcafe

Wil je nieuwe mensen leren kennen en tegelijkertijd oefenen met Nederlands? Kom dan naar het Taalcafé in Doesburg. Gezellig!

Agenda

Meer over het Taalcafé

Donorregistratie

donorregistratie

De nieuwe donorwet is van kracht. Het is belangrijk dat je een keuze invult. Hier vind je informatie over orgaandonatie en het maken van die keuze. Ook kun je direct contact opnemen met de donorregistratie op 0900 821 21 66.

Meer over Donorregistratie


Ik kan het nu lekker zelf

Ik ben zo blij dat ik dit kan

Stap ook over de drempel