IDO Informatiepunt & Spreekuren

Kom je er niet uit?

Heb je moeite met het invullen van formulieren? Of heb je een geschil met je huisbaas? Wil je meer weten over het downloaden van e-books of de websites van de overheid? Medewerkers en vrijwilligers van de bibliotheek geven regelmatig spreekuren. Zowel in de bibliotheek als telefonisch.

Voor vragen over over overheidswebsites of digihulp kun je terecht bij de IDO informatiepunten in de bibliotheek. Bibliotheek West-Achterhoek heeft 5 informatiepunten: in Doesburg, Doetinchem, Hengelo, Vorden en Zelhem.

Overige spreekuren:

  • Hulp bij het invullen van formulieren: Buurtplein Formulierencafé
  • Advies over geschillen: Rechtswinkel Achterhoek
  • Opvang Oekraïners: Steunpunt Hengelo
  • Vragen over het Openbaar Vervoer: Ervaar het OV

Kijk in de agenda voor data en tijden of bel met onze klantenservice: 0314-333445. 

De hulp is gratis. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

Hou de agenda in de gaten

Wij helpen je graag!

Vragen over overheidswebsites

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig.

Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Hiervoor kun je langskomen bij het IDO in de bibliotheek.

Overzicht overheidswebsites

Vragen over e-books, tablet of mobiel

digihulp

Heb je vragen over e-books, videobellen, internetbankieren of de werking van je mobiel of tablet?

Tijdens de spreekuren van het IDO kun je ook voor deze vragen terecht bij onze medewerkers. 

Maak een afspraak


Buurtplein Formulierencafé

formulierencafe

Heb je problemen? Bijvoorbeeld met je gezondheid, schulden, opvoeden of het invullen van formulieren? Iedere vrijdag van 10.00-12.00 uur zit een team van buurtcoaches, sociaal raadslieden en vrijwilligers van het Formulieren Café voor je klaar in Bibliotheek Doetinchem.

Agenda

Meer over Buurtplein Inloop

Rechtswinkel Achterhoek

rechtswinkel

Een geschil met je huisbaas? Een conflict met je werkgever? Dan kun je terecht bij Rechtswinkel Achterhoek voor gratis advies. Iedere vrijdag van 16.00-17.00 uur zijn ze aanwezig in de Factory van Bibliotheek Doetinchem.

Agenda

Meer over Rechtswinkel Achterhoek

Ervaar het OV

donorregistratie

Vragen over het Openbaar Vervoer? Om langer zelfstandig te kunnen reizen organiseren OV-ambassadeurs, speciaal voor senioren, inloopspreekuren.

 

Agenda

Meer over Ervaar het OV

Bieb wordt steunpunt voor Oekraïners en gastgezinnen

Voor Oekraïners die vanwege de oorlog hun land zijn ontvlucht en in Bronckhorst terecht zijn gekomen, wordt een steunpunt geopend in de bibliotheek in Hengelo. Hier kunnen de vluchtelingen terecht met vragen over onder meer gezondheidszorg, financiële zaken, onderwijs en zorg aan hun huisdieren.

Bekijk details