Leestips

Ontdek de collectie

De collectie van de bibliotheek bestaat uit zo'n 2 miljoen fysieke boeken, tijdschriften, dvd’s, cd’s en luisterboeken. Dat is veel. Heel veel. Daarom hebben we speciaal voor jou 16 nieuwe webpagina’s met leestips gemaakt. Hier kun je per genre door de collectie snuffelen. Met nieuwe aanwinsten en boekentips van medewerkers van de bibliotheek uit het hele land. En ook onze eigen collega's hebben hebben leuke tips voor jou!


Tips van de medewerkers van Bibliotheek West-Achterhoek

E-books

Bij de bibliotheek kun je gratis e-books lenen. Als je in de catalogus een boek of schrijver zoekt, dan kun je in de rechter kolom filteren op e-books.

VakantieBieb App

Met de gratis VakantieBieb neem je ruim 30 e-books overal mee naartoe. Je kunt de e-books lezen van 1 juni tot en met 31 augustus. 

LuisterBieb App

Boeken kun je niet alleen lezen, maar ook luisteren. Zoek snel een leuk luisterboek uit! Installeer de gratis LuisterBieb-app op je tablet of smartphone. 

Leeskringen

In de Achterhoek is een aantal leeskringen actief. Zoek je een leeskring bij jou in de buurt, bel dan onze klantenservice.

Literatuurplein

Op Literatuurplein vind je heel veel achtergrondinformatie, boekentips, reviews en interviews met schrijvers.

Boektrailers

Op YouTube hebben we een leuke afspeellijst met boekentrailers gemaakt.


Direct inloggen

Je kunt nu thuis in onze online catalogus je boeken uitzoeken en gelijk reserveren. Als lid van de bibliotheek heb je ook je persoonlijke account waar je alles kunt regelen.

Bibliotheek App

Met je mobiel of tablet reserveren en verlengen? Dat kan met de gratis Iguana Bibliotheek App. 

Word lid

Wist je dat een Alles-in-een abonnement van Bibliotheek West-Achterhoek maar €4,13 per maand kost! Daar krijg je ook nog eens een gratis partnerpas bij. En boetes... daar doen we niet meer aan.