Leren lezen, schrijven & rekenen

Ervaringen

ervaringen

Wist je dat 2,5 miljoen mensen moeite hebben met lezen en schrijven? Dat is 1 op de 6 volwassenen. Je bent dus niet de enige!

Leesclub

leesclub

Voor mensen die moeite hebben met lezen is er een leesclub in het DigiTaalhuis in Doetinchem. Er worden ook taalspelletjes op de computer gedaan.

Speciale collectie

Wat is er te doen?

Heb je moeite met lezen? In iedere bibliotheek hebben we een speciale boeken en hulpmiddelen. Voor kinderen en volwassenen.

Zoek je werk?

zoek je werk?

Ben je op zoek naar werk? Dan kunnen we je ook helpen. Kom eens naar Walk & Talk of een Meetup voor werkzoekenden. Of volg een cursus Klik & Tik.

Taalmaatje

Taalmaatje

Een taalmaatje helpt je in het dagelijks leven. Je spreekt af en gaat samen dingen doen. Zo word je al snel taalvrienden! Wil je graag een taalmaatje?

Online cursussen

online cursussen

Thuis vanuit je luie stoel oefenen? Of op de computers in de bibliotheek? Dat kan. Er zijn veel online cursussen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Ervaar het OV

ervaar het ov

Vragen over het Openbaar Vervoer? Om langer zelfstandig te kunnen reizen organiseren OV-ambassadeurs, speciaal voor senioren, inloopspreekuren.

Taalcafé Doesburg

taalcafe

Wil je nieuwe mensen leren kennen en tegelijkertijd oefenen met Nederlands? Kom dan naar het Taalcafé in Doesburg. Gezellig!

Donorregistratie

donorregistratie

De nieuwe donorwet is van kracht. Het is belangrijk dat je een keuze invult. Hier vind je informatie over orgaandonatie en het maken van die keuze. Ook kun je direct contact opnemen met de donorregistratie op 0900 821 21 66.

Kijk in de agenda!

In de DigiTaalhuizen van Bibliotheek West-Achterhoek kun je leren lezen, schrijven en internetten en extra Nederlands leren. Ook zijn er spreekuren.

Bekijk ook eens de verhalen van...