E-books & Apps

Gratis online lezen én luisteren bij de bibliotheek!

Wist je dat je als je lid bent van de bibliotheek gratis e-books kunt lezen én luisterboeken kunt luisteren? Dus ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!

E-book app

ebook app

Leden van de bibliotheek kunnen GRATIS e-books lenen! Voor je tablet of smartphone kun je de nieuwe E-book App van de bibliotheek downloaden.

Vakantiebieb app

thuisbieb

Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kan iedereen deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Een gratis app voor IEDEREEN.

LuisterBieb app

Lezen terwijl je sport of als je de hond uitlaat? Dat kan! Luister eens een boek met de gratis LuisterBieb app! Makkelijker kunnen we het niet maken.

Ebooks: Hoe werkt het?

ebooks lenen bij de bibliotheek

Bij de bibliotheek kun je e-books lezen op je smartphone, tablet of e-reader. In dit filmpje wordt uitgelegd hoe je e-books leent bij de bibliotheek.

Account aanmaken

jeugdbibliotheek

Als je lid bent van de bibliotheek dan kun je gratis e-books lenen. Hier wordt uitgelegd hoe je een e-bookaccount aanmaakt.

Alle e-books

Wil je eerst even kijken welke e-books we hebben? Het zijn er meer dan 22.000, dus we hebben een inspiratiepagina voor je gemaakt.


Meer apps van de bibliotheek

Bibliotheek App

Passend lezen

Met je mobiel of tablet reserveren en verlengen in onze catalogus? Dat kan met de gratis Iguana Bibliotheek App.

LuisterBieb App

De Eregallerij app bevat vijfentwintig klassiekers uit de Nederlandse literatuur. Deze e-books zijn verrijkt met bijzondere achtergrondinformatie.

Moeite met lezen?

Muziekweb

Ben je dyslectisch, slechtziend of blind? Op de site van Passend Lezen is er een ruime keuze gesproken boeken voor de literatuurlijst. Je kunt ze streamen of downloaden. Ook vind je hier boeken met grote letters en nog veel meer info.

Meer leuke apps voor boekenliefhebbers

 • Boekwijzer Bekijk details

  In één oogopslag kunnen zien welke radio- en televisieprogramma’s er op een dag zijn over boeken en met schrijvers? Welke films, series en documentaires op boeken gebaseerd zijn? Dat kan met deze app....

  Bekijk details van Boekwijzer

 • Acceleread Speed ​​Reading Trainer Bekijk details

  Te veel boeken en te weinig tijd? Leer speedreading! Daarmee lees je sneller door je boekenstapel heen. De app Acceleread helpt je bij het oefenen van snellezen. Je kunt ook je eigen ebooks importeren....

  Bekijk details van Acceleread Speed ​​Reading Trainer

 • Comics Bekijk details

  Lees je graag stripboeken of manga? Gebruik dan de app Comics! Je vindt bij comiXology tienduizenden comics voor urenlang leesplezier. Beschikbaar op iOS en Google Play.

  Bekijk details van Comics

 • Wattpad Bekijk details

  Op Wattpad vind je verhalen en boeken van duizenden amateurschrijvers en professionele auteurs. Je leest ze via deze app, en kunt ook zelf verhalen toevoegen. Helemaal gratis, goed voor vele uren leesplezier....

  Bekijk details van Wattpad

 • Muze Bekijk details

  Voor de liefhebber van poëzie is de app ‘Muze’ en aanrader. Je krijgt elke week een nieuw gedicht, dat ook wordt voorgedragen door de makers van de app en soms door de auteur. De app geeft ook achtergrondinformatie...

  Bekijk details van Muze