E-books, luisterboeken & apps

Gratis online lezen én luisteren, verlengen en reserveren bij de bibliotheek!

We maken het makkelijk voor je: wil je een boek reserveren of verlengen? Dan kan dat via de Bibliotheek app. En via de Online Bibliotheek app kunnen leden gratis e-books en luisterboeken downloaden. Dus ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!

Makkelijk boeken zoeken, reserveren en verlengen met de Iguana Bibliotheek App

Op je mobiel of tablet boeken reserveren en verlengen bij Bibliotheek West-Achterhoek? Dat kan met de GRATIS Iguana Bibliotheek App. Je vindt hier ook je accountpagina, de openingstijden, gebruikersbruikersbeheer en een link naar de site.

Download de Iguana Bibliotheek app voor Apple

Download de Iguana Bibliotheek app voor Android

Flyer met uitleg

E-books, luisterboeken en tijdschriften lenen in de Online Bibliotheek App

online bibliotheek app

Leden van de bibliotheek kunnen GRATIS e-books, luisterboeken en tijdschriften lenen in de Online Bibliotheek App! De keuze is reuze, dus geen apart abonnement meer nodig!

Download Online Bibliotheek app!

Flyer met uitleg

Nog geen lid? Ons Alles-in-een abonnement kost maar ietsje meer dan 4 Euro per maand!

Veelgestelde vragen

ebooks lenen bij de bibliotheek

Vanaf september hebben we een nieuwe app: de online Bibliotheek-app. Hierin vind je e-books én luisterboeken. Voor wie nu e-books leest in de app 'E-books', gaat er het nodige veranderen. We zetten de belangrijkste vragen voor je op een rij.

Veelgestelde vragen

Account aanmaken

jeugdbibliotheek

Als je lid bent van de bibliotheek dan kun je gratis e-books en luisterboeken lenen. Hier wordt uitgelegd hoe je een e-bookaccount aanmaakt.

Maak een account aan

Alle e-books

Wil je eerst even kijken welke online boeken we hebben? Er staan meer dan 30.000 e-books en 3.500 luisterboeken in de app, dus we hebben een inspiratiepagina voor je gemaakt.

Bekijk alle e-booktips

Nieuwe e-books


Meer apps voor boekenliefhebbers

Boekwijzer

Passend lezen

In één oogopslag kunnen zien welke radio- en televisieprogramma’s er op een dag zijn over boeken en met schrijvers? Welke films, series en documentaires op boeken gebaseerd zijn? Dat kan met deze app.

Download voor Android

Download Apple

E-book Eregallerij

De Eregallerij app bevat vijfentwintig klassiekers uit de Nederlandse literatuur. Deze e-books zijn verrijkt met bijzondere achtergrondinformatie.

Lees meer

Moeite met lezen?

Muziekweb

Ben je dyslectisch, slechtziend of blind? Op de site van Passend Lezen is er een ruime keuze gesproken boeken voor de literatuurlijst. Je kunt ze streamen of downloaden. Ook vind je hier boeken met grote letters en nog veel meer info.

Meld je gratis aan

 • Acceleread Speed ​​Reading Trainer Bekijk details

  Te veel boeken en te weinig tijd? Leer speedreading! Daarmee lees je sneller door je boekenstapel heen. De app Acceleread helpt je bij het oefenen van snellezen. Je kunt ook je eigen ebooks importeren....

 • Comics Bekijk details

  Lees je graag stripboeken of manga? Gebruik dan de app Comics! Je vindt bij comiXology tienduizenden comics voor urenlang leesplezier. Beschikbaar op iOS en Google Play.

 • Wattpad Bekijk details

  Op Wattpad vind je verhalen en boeken van duizenden amateurschrijvers en professionele auteurs. Je leest ze via deze app, en kunt ook zelf verhalen toevoegen. Helemaal gratis, goed voor vele uren leesplezier....

 • Muze Bekijk details

  Voor de liefhebber van poëzie is de app ‘Muze’ en aanrader. Je krijgt elke week een nieuw gedicht, dat ook wordt voorgedragen door de makers van de app en soms door de auteur. De app geeft ook achtergrondinformatie...

Nieuwe luisterboeken

Nieuwe luisterboeken