Beter Nederlands leren

Taalgroep

taalgroep

Spreek je al een beetje Nederlands, maar wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Dan is een Taalgroep iets voor jou!

Taal & Werk

taal en werk

Ben je nieuw in Nederland en op zoek naar een baan, dan komt daar heel wat bij kijken. De bibliotheek kan je helpen. Meld je aan voor Taal & Werk!

Taalvrijwilliger

taalvrijwilliger

Vind je taal leuk? Werk je graag met mensen en ben je flexibel? Kom dan ons enthousiaste team van taalvrijwilligers versterken.

Taalcafé

taalcafe

Wil je nieuwe mensen leren kennen en tegelijkertijd oefenen met Nederlands? Kom dan naar het Taalcafé in Doesburg. Gezellig!

Taalmaatje

Taalmaatje

Een taalmaatje helpt je persoonlijk in het dagelijks leven. Je spreekt af en gaat samen leuke dingen doen. Zo word je al snel taalvrienden! Wil je ook graag een taalmaatje die jou helpt met beter Nederlands leren?

Inburgeringscursussen

inburgeringscursussen

De officiële, verplichte inburgeringscursus kun je o.a. volgen bij het Graafschapcollege in Doetinchem. Of kijk op de Taalzoeker voor een cursus bij jou in de buurt. Je kunt ook bellen met de Taalhuislijn: 088-0062999.

VoorleesExpress

voorleesexpress

Heeft jouw zoon of dochter een taalachterstand? Vind je het zelf moeilijk om je kind te helpen met taal? Geef je dan op voor de VoorleesExpress.

Online cursussen

digitaalhuis online

Thuis vanuit je luie stoel oefenen? Of op de computers in de bibliotheek? Dat kan. Er zijn veel online cursussen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Agenda

agenda

In de DigiTaalhuizen van Bibliotheek West-Achterhoek kun je leren lezen, schrijven en internetten en extra Nederlands leren. Ook zijn er spreekuren.