Spreekuren

Bieb wordt steunpunt voor Oekraïners en gastgezinnen

Voor Oekraïners die vanwege de oorlog hun land zijn ontvlucht en in Bronckhorst terecht zijn gekomen, wordt een steunpunt geopend in de bibliotheek in Hengelo. Hier kunnen de vluchtelingen terecht met vragen over onder meer gezondheidszorg, financiële zaken, onderwijs en zorg aan hun huisdieren.

Bekijk details

Informatiepunt Digitale Overheid:

digihulp

Heb je vragen over de Coronacheck App, websites van de overheid, e-books, videobellen, internetbankieren of de werking van je mobiel of tablet? Onze medewerkers helpen je graag op weg. Kom naar het IDO Spreekuur in de bibliotheek. De hulp is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

kom naar het spreekuur!

Bibliotheek West-Achterhoek heeft 3 informatiepunten: in Doesburg, Doetinchem en Hengelo.

Buurtplein Inloop

formulierencafe

Heb je problemen? Bijvoorbeeld met je gezondheid, schulden, opvoeden of het invullen van formulieren? Iedere vrijdag van 10.00-12.00 uur zit een team van buurtcoaches, sociaal raadslieden en vrijwilligers van het Formulieren Café voor je klaar in Bibliotheek Doetinchem.

Rechtswinkel Achterhoek

rechtswinkel

Een geschil met je huisbaas? Een conflict met je werkgever? Dan kun je terecht bij Rechtswinkel Achterhoek voor gratis advies. Iedere vrijdag van 16.00-17.00 uur zijn ze aanwezig in de Factory van Bibliotheek Doetinchem.

Ervaar het OV

ervaar het ov

Vragen over het Openbaar Vervoer? Om langer zelfstandig te kunnen reizen organiseren OV-ambassadeurs, speciaal voor senioren, inloopspreekuren.

Taalcafé Doesburg

taalcafe

Wil je nieuwe mensen leren kennen en tegelijkertijd oefenen met Nederlands? Kom dan naar het Taalcafé in Doesburg. Gezellig!

Donorregistratie

donorregistratie

De nieuwe donorwet is van kracht. Het is belangrijk dat je een keuze invult. Hier vind je informatie over orgaandonatie en het maken van die keuze. Ook kun je direct contact opnemen met de donorregistratie op 0900 821 21 66.


Ik kan het nu lekker zelf

Ik ben zo blij dat ik dit kan

Stap ook over de drempel