Wat is het DigiTaalhuis?

Basiscursussen in de bibliotheek

Wat is het DigiTaalhuis?

Het DigiTaalhuis is een plek in de bieb waar je naar toe kunt als je niet goed kunt lezen, schrijven of internetten. Of moeite met Nederlands hebt. Je hoeft geen lid te zijn van de bieb. Iedereen is welkom!

Voor wie is het bedoeld?

2,5 miljoen mensen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven, internetten of Nederlands spreken. Dat is 1 op de 6 volwassenen. Hoor jij daar bij of ken jij iemand? Kom naar de bibliotheek!

Wat zijn de activiteiten?

We helpen je met de Nederlandse taal. En we organiseren computer- en internetcursussen. Ook helpen we bij het zoeken naar werk, het invullen van formulieren en juridisch advies.

Computer & internet

Voor wie is het DigiTaalhuis?

Beter leren omgaan met de computer? Internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Maar als je niet met de computer opgegroeid bent, dan valt dat nog niet mee. Bij de bibliotheek kun je verschillende cursussen volgen om het onder de knie te krijgen.

Meer over computercursussen in de bibliotheek

Lezen, schrijven & rekenen

Leren lezen en schrijven

Beter leren lezen, schrijven of rekenen? Heel veel Nederlanders kunnen niet zo goed lezen, schrijven of rekenen. Dat zijn mensen zoals jij. Niet erg. Wel vervelend. Gelukkig kun je er wat aan doen. Bel: 0800 - 023 4444 of kom naar de bibliotheek.

Meer over beter leren lezen, schrijven & rekenen

Nederlands

Voor wie is het DigiTaalhuis?

Beter Nederlands leren? Als je net in Nederland bent moet je verplicht een inburgeringscursus volgen. Maar daar leer je niet alles natuurlijk. Wil je extra Nederlands oefenen? Om mee te kunnen praten op de school van je kinderen bijvoorbeeld. Of voor je werk. Kom dan naar de bibliotheek.

Meer over Nederlands oefenen in de bibliotheek

Werk

Leren lezen en schrijven

Zoek je een baan? De bibliotheek helpt je op weg. Wil je je netwerk vergroten? Heb je hulp nodig met solliciteren? Of wil je je computervaardigheden vergroten? De bibliotheek organiseert verschillende bijeenkomsten en cursussen die de kans op het vinden van een baan vergroten.

Meer over werk zoeken

Spreekuren

Wil je meer weten over het downloaden van e-books of de websites van de overheid? Medewerkers en vrijwilligers van de bibliotheek geven regelmatig spreekuren. Zowel in de bibliotheek als telefonisch.  De hulp is gratis. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

Informatiepunt Digitale Overheid

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig.

Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Hiervoor kun je langskomen bij het Informatiepunt in de bibliotheek.

Lees meer

DigiHulp

digihulp

Heb je vragen over e-books, videobellen, internetbankieren of de werking van je mobiel of tablet? Tijdens de spreekuren van het Informatiepunt Digitale Overheid kun je ook voor deze vragen terecht bij onze medewerkers. 

Maak een afspraak

Waar is het?

waar is het digitaalhuis?

Bibliotheek West-Achterhoek heeft drie DigiTaalhuizen: in Doetinchem, Hengelo en Doesburg. Heb je vragen dan kun je ook bellen met de Taalhuislijn Achterhoek: 088-0062999.

Adressen en openingstijden

Door wie?

De mensen van het DigiTaalhuis

Astrid Verburg is de Taalhuiscoƶrdinator. Zij organiseert activiteiten samen met de medewerkers. En we hebben een groot team van zeer enthousiaste Taalvrijwilligers!

Ik wil Taalvrijwilliger worden

Agenda

Agenda

In de DigiTaalhuizen van Bibliotheek West-Achterhoek kun je leren lezen, schrijven en internetten en extra Nederlands leren. Ook zijn er spreekuren en kun je persoonlijk DigiHulp krijgen.

Kijk in de DigiTaalhuis agenda