Alles over voorlezen

Wist je dat?

... je niet vroeg genoeg kunt beginnen met voorlezen.
Echt: baby’s houden van boeken! Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Dat is onderzocht. En waar kun je beter beginnen dan in de bieb!

Boekstart

Lekker lezen met de allerkleinsten. Kom naar de gratis Boekstart bijeenkomsten in de bieb.

Boekenpret

Boekenpret maakt voorlezen leuk! Voor ouders, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven organiseren wij Boekenpret voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar.

De bieb op festivals

Iedere zomer leest het voorleesteam van de Achterhoekse Bibliotheken voor op festivals zoals de Zwarte Cross en Mañana, Mañana. Dus neem je kinderen mee!

Voorleesexpress

Voorlezers van de VoorleesExpress in Doetinchem en Doesburg lezen 20 weken voor bij gezinnen met kinderen met een taalachterstand.

PeuterPower

I.s.m. de Gruitpoort organiseren we PeuterPower. Aan de hand van een prentenboek gaan de kinderen het verhaal beeldend en dansend uitwerken.

Logeerkoffertje

Logeren? Voor veel kinderen een spannende gebeurtenis. I.s.m. het Bredeschoolnetwerk doen een aantal scholen mee met het logeerkoffertje.


Online tips

Voorleeshoek

Kijk samen met je kind naar leuke voorleesverhalen. In ieder filmpje wordt een boek voorgelezen. Het boek is geanimeerd en wordt ondersteund door muziek. Zo heb je altijd spannende, avontuurlijke en informatieve voorleesboeken! Met je bibliotheekabonnement kun je onbeperkt genieten van alle voorleesfilmpjes.

Bereslim prentenboeken

Van prachtige geanimeerde prentenboeken tot leerzame spelletjes. Bereslim heeft pedagogisch verantwoorde computerspellen voor peuters en kleuters. In alle spellen wordt aandacht besteed aan het aanleren van verschillende soorten strategieën. Bereslim is dus leuk én leerzaam! Je kunt de producten gewoon thuis gebruiken.

School TV

Bekijk voorleesfilmpjes op Schooltv Beeldbank. SchoolTV ken je ongetwijfeld van de educatieve video's. En is handig om programma's terug te kijken, van Sesamstraat tot het NOS Jeugdjournaal. Maar wist je dat SchoolTV ook digitale prentenboeken heeft? Via de Jeugdbibliotheek heb je toegang tot prachtige voorleesfilmpjes.

E-books

Als je lid bent van de bibliotheek, dan kun je gratis e-books lenen!

Jeugdbibliotheek

Leuke voorleestips vind je in de landelijke Jeugdbibliotheek.

Lees apps

Er zijn heel veel leuke (leren) lezen apps. De bibliotheek heeft ze voor je verzameld. Voor kinderen van 0 tot 12 jaar.


Cursussen voor ouders en professionals