De bieb op festivals

Je verwacht het niet, maar de bibliotheek is ieder jaar aanwezig op diverse festivals in de Achterhoek. Duizenden kinderen komen met hun ouders mee en bezoeken onze Voorleestent of de Fiepbus.

Zwarte Cross

De bibliotheek op de zwarte cross

Ieder jaar is de bibliotheek aanwezig op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde present om voor te lezen in het Blagenparadijs, het deel van de Zwarte Cross dat exclusief bedoeld is voor kinderen (en ouders). Het voorleesteam heeft enkele jaren geleden de officiële status van Tante Rikies Voorleesteam gekregen. 

Achterland (voorheen Parkparade)

De bibliotheek op Achterland / Parkparade

Tijdens het Pinksterweekend vindt in Doetinchem op de Bleek het Achterland festival (voorheen Parkparade) plaats. De naam ‘Achterland’ komt niet zomaar uit de lucht vallen. De definitie van Achterland is ‘het land dat erachter ligt of gebied waar een stad handel mee drijft’. En dat is precies waar het bij Achterland om draait: met de horeca en vrijwilligers uit een nabije stad wordt een compleet dorp gebouwd. De Achterhoek is een dorp rijker, dat dorp heet Achterland.

In samenwerking met kinderboekhandel Meester Mokka regelen we altijd de Fiepbus, die gedurende het hele festival blijft staan. In de Fiepbus kunnen kinderen o.a. gebruik maken van touchscreens en tablets. Daarnaast wordt er voorgelezen en komen er speciale gasten op bezoek. 

Mañana Mañana

De bibliotheek op Manana Manana

Dansen, lachen, feesten, crowdsurfen, verwonderen en springen bij 8 podia op een magisch terrein in de bossen bij het prachtig e kasteel Vorden. Dat is Mañana Mañana! Vier dagen feest tot in de late uurtjes en afgesloten met een kampvuur en een spectaculaire vuurwerkshow.