A’j plat kunt praoten moj’t neet laoten!

Erfgoedcentrum

erfgoedcentrum

Meer weten over je familiegeschiedenis, het pand waar je nu zit of gewoon eens oude filmpjes bekijken? Het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers is een rijke bron van informatie over streekcultuur en -historie in de vorm van archieven, beeldcollecties, boeken en documentatie. Het Erfgoedcentrum zit net als Bibliotheek Doetinchem in 't Brewinc. Ga eens langs!

Dialectkring

De Dialectkring Achterhook en Liemers werd opgericht in 1957 met als doel de streektaal in Achterhoek en Liemers, zowel mondeling als schriftelijk te propageren. Naast het organiseren activiteiten geven ze een blad uit: De Moespot. Meer dan vijftig pagina's proza en poëzie in de streektaal van beginnende en al meer bekende schrijvers.

Achterhooks kokken

kokken

Omwies lekker kokken: Achterhookse streekgerechten woar'j oe de vingers bi'j aflekt. Smakelijk etten! 

Verhalen uit de Achterhoek

verhalen

Betalen met brandewijnkoek en jenever... Tot de achttiende eeuw waren er in de straten van Doetinchem waterputten. Circa 1740 werden op de 22 putten pompen geplaatst door de stedelijke overheid wat een enorme hygiënische vooruitgang betekende. Een gezinshoofd was om de beurt pompmeester en hield eens per jaar in zijn huis een vergadering. Een feestelijk gebeuren met Goudse pijpen, eten en veel drank. 

Achterhooks

Den Achterhook (of Achterhoek) is een gebeed in 't oosten van Nederland in de previnsie Gelderland en beslöt 't gebeed tussen d'n Iessel in 't westen, d'n Olde Iessel in 't zuudwesten, de Duutse grenze in 't zuudoosten en oosten en de Overiesselse streken Salland en Twente in 't noorden.  

Achterhook op Facebook

Achterhoekers zitten massaal op Facebook...

Taalhuis

Heel veel mensen in Nederland hebben moeite met lezen en schrijven. Hoor jij daar bij? Dan kun je daar wat aan doen. De bibliotheek helpt je daarbij! In de bibliotheek in Doetinchem vind je het Taalhuis. Iedereen kan daar naartoe. Ook als je niet in Nederland geboren bent. En je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.
In het Taalhuis ontmoet je andere mensen. Mensen die óók moeite hebben met lezen en schrijven. Maar ook mensen die je op weg helpen met beter lezen en schrijven. Kijk maar eens op de Taalhuispagina!

Gratis juridisch advies

Rechtswinkel Achterhoek

In Bibliotheek Doetinchem hebben drie studenten recht & economie de Rechtswinkel Achterhoek geopend. Je kunt hier iedere vrijdag tussen 17.00 en 19.00 uur terecht voor gratis juridisch advies!

Zwarte Cross

zwarte cross

Ieder jaar lezen de Achterhoekse Bibliotheken voor op de Zwarte Cross. Het is altijd weer een feest met veel bekende Nederlanders, zoals bijvoorbeeld Mark Tuijtert, Ronald Giphart...

Halloween 2017

Achterhoek Agenda

Bekiek 't moar!

Politiek in de provincie