Muziek, films, kunst & cultuur

Muziekweb

Kunt u die ene cd van uw favoriete band nergens vinden? Kijk dan eens op Muziekweb. De catalogus omvat meer dan 400.000 cd's, zo'n 15.000 muziek-dvd’s en 300.000 lp's! Muziekweb is daarmee de grootste fonotheek van Europa. Je kunt direct inloggen en reserveren met je bibliotheekpas. Je krijgt een mail van Muziekweb als je de cd's kunt afhalen in de bibliotheek. Let op: lenen van Muziekweb is niet gratis.

Filmbieb

Filmbieb is de filmbibliotheek van Nederland. Met Filmbieb hebben bibliotheekleden toegang tot klassieke Nederlandse films, zoals oscarwinnaars Antonia en Karakter, kinderfilms als Iep en Kikkerdril of het oeuvre van Bert Haanstra. Via de site worden op dit moment ongeveer 2600 Nederlandse en buitenlandse speelfilms, 500 series en 6000 muziek-dvd's aangeboden. Let op: lenen van Filmbieb is niet gratis.

Kunst in de bieb

Iedere maand zijn er zowel in de bibliotheken in Doetinchem, Hengelo en Zelhem wisselende exposities. Kijk in de activiteiten kalender. Bibliotheek West-Achterhoek gaat binnenkort ook samenwerken met het Stadsmuseum. We houden je op de hoogte!

Special: Muziek maken

De bibliotheek heeft een uitgebreide themapagina gemaakt over Muziek maken. Met o.a. trends, filmmuziek, leren zingen, pianomuziek, musicals, online leren spelen, digitale bladmuziek en muziek maken met de iPad.

Boekverfilming

Jaarlijks wordt in Vlissingen Film by the Sea georganiseerd en wordt de Parel voor de Beste Boekverfilming uitgereikt. Kijkers mogen stemmen.

75 Jaar Vrijheid

In 2020 was er in Bibliotheek Doetinchem een prachtige expositie te zien over 75 Jaar Vrijheid. 90 jongeren uit Nederland en Duitsland werkten hieraan mee. 

Achterhoek muziek

We hebben geweldige muzikanten in de Achterhoek. Hier een playlist die we hebben gemaakt voor het Midzomer Biebfestival.

Vrienden Hengelo

De Vrienden van Bibliotheek Hengelo organiseren filmavonden in de bibliotheek in Hengelo. Bibliotheek Vorden organiseert samen met het Kultuurhus filmavonden. 

Stadsmuseum

Het Stadsmuseum Doetinchem biedt meer dan alleen tentoonstellingen. Bij het Stadsmuseum draait het ook om het verhaal! 

E-books