Kids Factory

Wist je dat?

... kinderen die meer lezen, lezen met meer plezier, zijn beter in taal en scoren hoger op de Cito eindtoets. Dus kom naar de bieb, want lezen is ook gewoon leuk! 

Boekentips

Bij de bibliotheek kun je gratis boeken lenen. We hebben van alles. Kijk maar eens in de online catalogus. Je kunt een boek direct reserveren.

Stripboeken

Wist je dat de bibliotheek ook stripboeken heeft? Je kunt ze mee naar huis nemen, maar je kunt ook lekker in de bieb gaan zitten lezen. Kom langs!

Makkelijk Lezen Plein

Moeite met lezen? Wij maken het makkelijker voor je! In iedere bibliotheek is een Makkelijk Lezen Plein. Met leuke leesboeken, luisterboeken en DVD's.


Leuke activiteiten

Je kunt bij ons niet alleen boeken lezen. We organiseren ook heel veel leuke dingen. Hieronder een paar voorbeelden. Dus hou de agenda in de gaten!

Wowi bus

In de vakanties tourt de Wowi bus langs de bibliotheken. Ben jij geïnteresseerd in de nieuwste gadgets, programmeren, techniek, vormgeven en robotica? Dan moet je zeker even binnenkomen!

Minecraft

Aan het eind van het jaar organiseren we samen met MediaLab een grote Minecraft wedstrijd. In teams van 5 neem je het tegen elkaar op. En natuurlijk is er een beker voor de winnaar!

Halloween

De jaarlijkse Halloween optocht start altijd in Bibliotheek Doetinchem. Voor de optocht kun je naar de bieb komen om je onwijs eng te laten schminken. Daarna is er een fotoshoot en griezeldisco.


Online tips

Boeken op je mobiel

Weet je dat je sommige boeken ook als e-book kunt downloaden? E-books kun je direct op je telefoon of tablet lezen. Ze raken nooit uitgeleend en je hoeft ze niet terug te brengen. Als je in de catalogus een boek of schrijver zoekt, dan kun je in de rechter kolom filteren op e-books.

VakantieBieb

Lekker lezen in de vakantie? Met de VakantieBieb neem je ruim 30 e-books overal mee naartoe. Download de app op je mobiel of tablet. Je kunt de e-books lezen van 1 juni tot en met 31 augustus. Veel leesplezier! Als je ons vertelt wat je favoriete vakantiebiebboek is, dan maak je bovendien kans op een IPad Mini!

Boeken luisteren

Boeken kun je niet alleen lezen, maar ook luisteren. Zoek snel een leuk luisterboek uit! Installeer de gratis LuisterBieb-app op je tablet of smartphone. 

Leren

Wist je dat je in de bibliotheek ook huiswerk kunt maken? We hebben computers, printers en er is gratis wifi!

Werkstuk of spreekbeurt

Zoek je een informatie of inspiratie voor je werkstuk of spreekbeurt? Kijk dan eens op deze pagina's. Veel succes! 

Junior Einstein

Met Junior Einstein kun je online oefenen voor alle vakken van de basisschool! En zelfs voor de Citotoets. Log in met je Bibliotheekaccount, dan kun je onbeperkt oefenen.

Ben jij mediawijs?

Hoe ga je om met social media en internet? En wat typ je wel en niet tijdens het chatten? Wil je echt dat iedereen alles van je weet? Daarover gaat mediawijsheid.


Tips voor je ouders, juf of meester