Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Daniel Mason De wintersoldaat

  Een jonge arts in opleiding moet tijdens de Eerste Wereldoorlog leiding geven aan een veldhospitaal in het oosten van Europa. Hij heeft alleen de steun van een verpleegster.

  Gedrukt boek

 • Mareike Fallwickl Het licht is hier veel feller

  Een gevallen bestsellerauteur en zijn kinderen kampen met de puinhoop die hij en zijn vrouw hebben gemaakt; zijn zoon en dochter vragen wanhopig aandacht van hun op zichzelf gerichte ouders met ingrijpende gevolgen.

  Gedrukt boek

 • Isabelle Autissier Plotseling, alleen

  Een jong stel maakt een zeiltocht rond de wereld en strandt op een verlaten eiland in de buurt van Antarctica.

  Gedrukt boek

 • Benedict Wells Hard land

  Sam (15, ik-persoon) is verlegen en heeft een angststoornis. In de zomer van 1985 vindt hij een baantje in de bioscoop en maakt hij nieuwe vrienden; het rijkeluiszoontje Cameron, de gekleurde sportieveling Brandon en de tomboy Kristie, op wie hij een oogje heeft. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

 • Julia Phillips Verdwijnende aarde

  De verdwijning van twee jonge meisjes heeft grote invloed op de kleine gemeenschap op het Russische schiereiland Kamtsjatka.

  Gedrukt boek

 • Fernando Aramburu Vaderland

  Twee bevriende families worden uit elkaar gedreven als de vader van een van de families om politieke redenen wordt vermoord door een zoon van de andere familie.

  Gedrukt boek


Boek van de maand

Nino Haratischwili Het achtste leven

Dramatisch en fascinerend familie-epos. Het lot van 6 generaties van een Georgische familie wordt verweven met de geschiedenis van Rusland en Georgië in de 20e eeuw. Prachtig boek!

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken