We maken het makkelijk!

We mailen je als je reserveringen klaar staan. We mailen je als je je boeken moet inleveren. En je krijgt onze nieuwsbrief!

Het overkomt iedereen wel eens... voordat je het weet is de inleverdatum van de geleende boeken al verstreken. Iedereen waarvan het mailadres bij ons bekend is ontvangt vlak voordat de inleverdatum vervalt een attenderingsmail van de bibliotheek*. Je kunt het geleende dan terugbrengen zodat anderen het weer kunnen lenen. Ook krijg je van ons automatisch bericht als de door jou gereserveerde boeken klaar staan. Handig!

Te laat...: de bibliotheek is boetevrij. Je betaalt dus geen boete bij te laat inleveren. Kijk hier voor meer informatie over boetevrij.

Voor materialen die je via onze bibliotheek leent uit collectie van een andere bibliotheek kunnen afwijkende uitleenregels gelden. Vraag ernaar bij Klantenservice. Let op: Betaal binnen 2 maanden je openstaande schulden om te voorkomen dat uw pas wordt geblokkeerd. Je kunt dan bijvoorbeeld niet meer verlengen.

Het e-mailadres is belangrijk!
Als je juiste e-mailadres al bekend is bij de bibliotheek kom je automatisch voor alle gemaksdiensten, zoals de attenderingsmail, reserveringsberichten en de nieuwsbrief, in aanmerking.

Als het mailadres verouderd is, of als het e-mailadres nog nooit is doorgegeven, dan kun je dat zelf wijzigen in Mijn Bibliotheek. Na het invoeren van het (juiste) adres ontvang je direct deze handige attenderingen. Denk er ook aan om de mailadressen van de kinderen door te geven. Dit kan ook je eigen mailadres zijn.

*De bibliotheek wil je er nog wel op wijzen dat je zelf verantwoordelijk blijft voor het op tijd inleveren van de geleende materialen. Mocht bijvoorbeeld door onvoorziene omstandigheden het herinneringsmailtje niet verstuurd worden, dan geeft dat geen recht op restitutie van te-laat-gelden. Het mailtje is een extra service van uw bibliotheek. Mocht je geen prijs stellen op deze attenderingsmail, dan kun je dat melden bij Klantenservice 0314 333445 of een mail sturen naar info@bibliotheekwestachterhoek.nl.