Omdenk-team

Gepubliceerd op: 28 april 2020 12:51

Sinds 16 maart moesten we de deuren van de bibliotheken sluiten. Dat ging recht tegen ons hart in, want juist als iedereen heel veel thuis moet zitten, is lezen zo heerlijk. Samen met je kind een boekje lezen, in je eentje genieten van een mooi verhaal, je gedachten verzetten - dat maakt lezen zo fijn. En dat kon nu opeens veel minder, want de bieb moest dicht.

Sinds 16 maart zijn we aan het omdenken.

We zagen onze klanten niet meer - dus hebben we iedereen een kaartje gestuurd en we bezorgen boeken aan huis. 

Mensen konden niet meer online reserveren, dus we verwachtten een daling van bezoekers van de site. Maar nee: het aantal bezoekers steeg juist door de nieuwe dingen die we op de site zetten. 

Ons Taalhuis moest tijdelijk sluiten. Sluiten en geen contact meer tussen taalmaatjes en deelnemers? Vergeet het maar: per app en telefonisch is er meer contact dan ooit en wordt er gewoon door geoefend!

Dit zijn maar een paar voorbeelden. Ik had nooit gedacht dat het team vrijwilligers en medewerkers van West-Achterhoek eigenlijk een omdenk-team is. We gaan niet uit van de onmogelijkheden, maar van de mogelijkheden. Zo zijn we van een dichte bieb een dichtbije bieb geworden en dat in een paar weken tijd. Ik weet zeker dat we door om te denken een basis hebben gelegd voor de toekomst. Een toekomst met - het liefst zo snel mogelijk - een bibliotheek die de deuren weer wagenwijd open kan zetten!

 

_____________________

Wieb Broekhuijsen
Directeur Bibliotheek West-Achterhoek