Lock-down

Gepubliceerd op: 9 september 2020 10:09

Met nieuwsberichten over een 'tweede golf', het volgen van besmettingscijfers, ziekenhuisopnames en besmettingshaarden, vragen veel mensen zich af wanneer de tweede lockdown komt. Of wat voor andere maatregelen er door de overheid worden genomen.

Voor mij werkte de lock-down als een 'lock-up': ik voelde me opgesloten. Opeens hoefde ik niet meer het halve land te doorkruisen op weg naar afspraken, vergaderingen of congressen. Maar het bracht ook iets anders. 

In plaats van 'down' te wezen, voelde ik ook een 'up'. Als bibliotheek zochten en vonden we andere manieren om mensen te bereiken via apps, chats, boek aan huis, de website en social media. Opeens had ik weer tijd om te lezen. Tijd om na te denken over hoe we verder moeten. Tijd om even voor me uit te staren - want dan komen meestal de beste ideeën. 

Zo werd de lock-down van een lock-up een LOOK UP: kijk omhoog! Net zoals het liedje van Ramses Shaffy: Hoog Sammy, kijk omhoog.... Niks geen ge-down. Niks geen zorgen over een tweede golf. We gaan er als bibliotheek steeds het allerbeste van maken, met elkaar en voor onze klanten: Dus of er nu wel of geen lock-down komt, de bieb blijft "up"!

 

Wieb Broekhuijsen

directeur-bestuurder
Bibliotheek West-Achterhoek