Essentiële dienstverlening

Gepubliceerd op: 22 december 2021 09:54

Hoe vreselijk de lockdown ook is voor allerlei bedrijven en voor de cultuursector, er is voor bibliotheken een lichtpuntje. Bibliotheken zijn de afgelopen tien jaar getransformeerd van ‘boekenuitlener’ naar maatschappelijk servicecentrum.

Mensen kunnen in de bieb terecht als ze moeite hebben met het gebruiken van hun DigID. Onze mensen helpen bij het aanleren van digitale vaardigheden. Je kunt bij de bieb terecht als je beter wilt leren lezen en schrijven,. Jongeren leren bij ons hoe ze hun aller-allermooiste boek kunnen kiezen en het allerbelangrijkste de bieb biedt iedereen toegang tot kennis die leuk, spannend of inspirerend is.

Sinds alle keren dat het kabinet besloot om winkels, horeca, sportaccommodaties en culturele instellingen te sluiten is dit de eerste keer dan bibliotheken open mogen blijven.

Dat doet me goed. Dat doet me meer dan goed. Dat maakt me blij. Want na de lockdown die vorig jaar mei eindigde, stonden er lange rijen mensen voor onze deuren. Mensen die de bibliotheek gewoon nodig hebben. Niet alleen om een boek te lenen - wat overigens voor grote groepen mensen ook heel belangrijk is - maar ook omdat ze in de bibliotheek gewoon gratis en deskundig geholpen worden met hun vragen. Voor die mensen is de bieb belangrijk. Voor die mensen is de bieb essentieel.

De dienstverlening van de bibliotheek is essentieel. Daar is iedereen het mee eens.
We blijven open!

 

Wieb Broekhuijsen
Directeur Bibliotheek West-Achterhoek